HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ŞAKA GİBİ FİSKOBİRLİK

12 Eylül 2017 Salı Saat: 08:39

Fındık sezonunun son günlerinde Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar yine yaptı yapacağını. Ben aylardır bu Fiskobirlik şaka gibi diyorum da her geçen gün haklılığım kat kat fazlasıyla ortaya çıkıyor.

Bayraktar, hafta sonu bir açıklama yaptı ve TMO’ya yüklendi aklı sıra. Neymiş efendim TMO günü kurtarma peşindeymiş de falan da filan. Peki Fiskobirlik acaba neyin peşinde diye sormazlar mı insana? Devlet kendi imkanları ölçüsünde 10.50 kuruş ve 10.00 liradan fındık alacak sende alay edeceksin öylemi?

Fındık toplama işleminin son günlerinde ortaya çıkıyorsun, piyasa fiyatının 10 ila 50 kuruş fazlasına fındık alacağım diyorsun, aldığın fındık 8-10 bin tonu geçmiyor. O da kendi yönetim kurulu üyeleri ve çalışanlarından alıyorsun. Çıkmış hedefimiz bir de Avrupa diyorsun. Üstüne üstelik devletin asli eli olan TMO’ya laf atıyorsun.

İnsan biraz el insaf yapar. Evet biraz el insaf sayın Bayraktar. Sen göreve geldin geleli üretimde yoksun. Fındığın tüketiminde yoksun. Reklamında yoksun. İhracatında hiç yoksun. Kalmış devletin eline resmi kurumuna laf atıyorsun.

O kadar babayiğitseniz çıkıp tekelci firmaya neden laf atmıyorsun peki. Dur kardeşim sen İtalya’da fındığı 4 dolardan alıyorsun da, Türkiye’de neden 2.5 dolara alıyorsun diye sormuyorsun? 40 randımanı geçmeyen İtalyan fındığına 4 dolar veren tekelci firma senin 55-56-57-58 randıman fındığını 2 veya 2.5 dolardan alırken sen ne yapıyordun acaba diye sormazlar mı insan?

Hadi çık de ki, TMO’da, tekelci firma da, serbest piyasa da bu sene de fındığın hakkını tam vermedi. Ben Fiskobirlik olarak üreticiden 4 dolara fındık alacağım de, bende gelip seni alnından ve elinden öpeyim. Diyebiliyormusun?

Her yıl şaka gibi beyanatlar verip sezonu kapatmak ve yılın 11 ayı sus pus o koltukta oturmak kolay nasıl olsa. Bir tane mamulün bile yok. Neyin peşindesiniz anlamış değiliz. Çık bu sene 4 dolardan 100 bin ton fındık alacağım de bizde seni sırtımızda taşıyalım o zaman. En iyisi sayın Bayraktar, sen bu fındığa gölge etme biz de başka ihsan istemeyelim…

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları