HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

İHBARDAN ASLA ÇEKİNMEYİN!

25 Eylül 2017 Pazartesi Saat: 09:33

Ordu'da, 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte Ordu Valiliği de uyuşturucu ile mücadele için atağa kalktı. Vali Seddar Yavuz'un bu konuda asla müsahamma gösterilmeyeceği ve çocuklar ile gençlerimizi zehirleyenlerin kollarını, bacaklarını kıracağız yönünde ki sözleri meyvelerini vermeye başladı.

Son yapılan uyuşturucu ile mücadele konulu konferansında da ilgililer ve yetkililer, başta öğrenci velileri olmak üzere öğretmen ve öğrencilere de önemli mesajlar verdiler. Tabi gönül ister ki bu çalışmalar sık aralıklarla sürekli yapılsın ve bu işin peşi asla bırakılmasın.

Özellikle Ordu'da suça teşvik edilen çocukların sayılarının her geçen gün daha da arttığı bir dönemde, uyuşturucu ile mücadele asla göz ardı edilemeyecek bir konudur. Burada en çok anne ve babalara iş düşüyor. Yani aile, kollayıcı ve koruyucu unsurların en başında gelmelidir. Benim çocuğum yapmaz, öyle şeylere bulaşmaz, ben çocuğuma güveniyorum diyerek rehavete kapılmamalı ve bu rehavetle uyuşma moduna girmemelidirler.

Çünkü zehirin nereden, ne zaman, hangi kanalla çocuklarınızın damarlarına gireceği hiç belli olmaz. O yüzden sürekli uyanık davranarak uyuşmadan, çocuklarınızın uyuşturulmasına fırsat vermeden tetikte olmanız gerekiyor. Çocuklarınızda ki davranış değişikliklerinden tutun, sizinle olan diyaloglarına varıncaya kadar her şeyi iyice sezinleyerek kontrollü bir şekilde sonuç almak atılacak olan en doğru adımdır.

Burada aileler, okul aile birlikleri, öğretmen ve okul idareleri ile de ailelerle sık sık irtibatta bulunarak çocukların seyri hakkında sürekli istişareleride elden bırakmamalıdır. Özellikle Vali Seddar Yavuz'un da dediği gibi, "ASLA ŞÜPHELİ DURUMLARDA İHBARDAN ÇEKİNMEYİN!" Evet bence de bu uyarıya önemle ve ehemmiyetle duyarlı herkesin itibar göstermesi gerekmektedir.

Çocuklarımız, yarınlarımızın çiçekleridir. Çiçek koklamak yerine zehir solumak istemiyorsak bu mücadelelerde herkes hassasiyet ve duyarlılık göstermek zorundadır. Birimizin çocuğu hepimizin, hepimizin çocuğu birimizin mantığı ile bu zehir tacirlerine hiç bir yerde fırsat ve aman vermeyelim. Onun içinde şüpheli ve sabit olarak görüldükleri her yerde de ihbardan asla çekinmeyelim!...


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları