HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN

24 Kasım 2017 Cuma Saat: 08:33


24 Kasım öğretmenlerin anımsandığı tek gündür. Bende bu nadide günde, kızım Pınar ODABAŞ YILDIZ başta olmak üzere tüm öğretmenlerimizin ve eğitim emekçilerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.
Kurtuluş savaşı kazanıldıktan sonra 29 Ekim 1923 te Cumhuriyeti kuran ulu önder Atatürk, askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştır. Bu yeniliklerden biri de 1 Kasım 1928 tarihinde çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştur. Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğretilmesi ve okur yazar sayısının arttırılması konusunda büyük bir seferberlik başlatılmıştır.
24 Kasım 1928 tarihinde açılan Millet Mekteplerinde yaşlı, genç, çocuk, kadın… herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmiştir.
Millet Mekteplerinin açılışı ve Atatürk’ün baş öğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından itibaren öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. 
Cüzdanları küçük ama yürekleri büyük olan öğretmenlerimize hak ettikleri değerlerin verilmesi refah düzeylerinin arttırılması, yöneticilerin en önemli vazifelerinden biri olmalıdır.
Bilgi ve ışıklarıyla çocuk ve gençlerimizi yönlendiren öğretmenlerimiz aslında yüce Türk milletinin de geleceğini çizmektedirler. Bu bağlamda, Hükümetlere düşmesi gereken Öğretmenlerin statüleri, toplumdaki yerlerini ve değerlerini yükseltmek, demokratik, laik ve çağdaş eğitim ortamının hazırlanması eğitimin niteliğini yükseltmek öğretimin etkinliğini arttıracak teknolojileri sağlamaktır. Sosyal refaha kavuşan öğretmenler başarı ibrelerini her geçen gün arttırırlar. Ancak bunlar boş vaatler dâhilinde olmamalıdır.
Öğretmenler milletin baş tacıdır.
Hz. Ali “bana bir harf öğretenin kölesi olurum” demiştir.
Büyük padişah Yavuz Sultan Selim “öğretmenin atından sıçrayan çamurla şeref duyarım” diyerek bu çamurlu elbisenin kendisine kefen yapılmasını emretmiştir.
Gazi Mustafa Kemal “ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir, öğretmenler yeni nesil sizlerin eseri olacaktır, toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin de düşmanı öğretmenlerdir. Öğretmenler geçmişin öğreticisi geleceğin kurucusudur. Gelecek gençlerin, gençler öğretmenlerin eseridir”. Şeklinde veciz ifadelerle öğretmenlerin önemine vurgu yapılmıştır.
Topluma çağdaş, aydın bireyler yetişmesinde katkısı azımsanamayacak kadar çok olan öğretmenlerimin bu güzel günlerini tekrar tebrik eder Eğitim şehitlerimizi saygı ile anar, var olanların hepsini yüce Allah’ıma emanet ederim.
GÜNÜN SÖZÜ: ÖĞRETMENLER, CUMHURUYETİN İLELEBET BAHTİYAR KALMASI SİZİN CUMHURİYETE VERECEĞİNİZ DEĞERLE ÖLÇÜŞÜR…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları