HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

SİYASİLER, KURUM AMİRLERİNİ RAHAT BIRAKIN

22 Ocak 2018 Pazartesi Saat: 09:32

Ordu iline kurum amiri dayanmıyor, Birisinin atadığını bir diğeri tüketiyor. Bundan da Ordu ili mukimleri zarar görüyor.  Zarar görenler sessiz kalıyor. İlimizin iktidardaki iki siyasi baş aktörleri bu olumsuzlukları görmemezlikten gelmeye devam ediyorlar. Son dönemlerde bu iki (Zarar veren) aktör gözlerini öylesine kararttılar ki, hırslarını akıllarının önüne aldılar , kendi doğup büyüdükleri zenginleştikleri siyasal partilerine de zarar verdiklerini göremez oldular.

İlimize ne Milli Eğitim Müdürü ne de sağlık müdürü dayanamaz oldu. Biri geliyor, biri gidiyor. Daha isimlerini öğrenemeden atamalar ve ya kıyımlar devam ediyor.  Adam kollamalar gırla gidiyor. Görevden alınan başka bir göreve birilerinin koltuğu altında rahatça atana biliyor. Hak eden görevde kalmadıkça, birilerine değnekçilik yapanlar hak etmedikleri görevlere atandıkça  kaybeden ilimiz oluyor.

Siz kurum müdürümü atıyorsunuz, kuklamı.

Yarın bu makamlardan ayrıldığınızda ya da koparıldığınızda, halinizin ne olacağını düşüne biliyor musunuz? Ebedi başkan veya bakan olarak mı kalacağınızı düşünüyorsunuz. Görevden aldığınız veya aldırttığınız insanların yüzüne nasıl bakacağınızı merak ediyorum.  Müdürün biri kurumuna yıllarını vermiş, adamı almışsınız şuncudur, buncudur diye  en ücra ilçelere sürdünüz, bir diğeri  tekrar görevinin başına getirmiş, şimdi bakıyoruz gene kızakta. Yapmayın ya bu nasıl iştir.

Anlıyoruz tabii, atadığınız kurumdan yapılan yatırımlar ve personel atamalarından pay almak, veya söz sahibi olmak için bu çirkinliği yapıyorsunuz. Bu arada pay almak dedikse rüşvet demedik, ben yaptırdım imajı verebilmek, gibi. Biliyoruz ki, son yıllarda devletin yaptırdığını da kendi yapmışçasına sahipleniyorsunuz.  Ve pay çıkartıyorsunuz.

Bırakın bu işleri beyler,

Biliyor musunuz, aslında bütün kurum amirleri sizden rahatsız. Makamlarını sizinle paylaşmasının tek sebebi, sürülme ve pasifiz edilme korkusudur.  Yoksa sizlere öyle bir diş gösterirler ki, kaçacak bucak ararsınız.

İlin en büyük amirinden  tut en küçük birim amirine hatta personeline kadar insanlar mutsuz ise bunun tek sebebi hukuka uygun olmayan  ama güç sahibi olanların istediği gibi at koşturmalarıdır.

Ordu ilindeki siyasi aktörlerin iki başlı hareket etmesi kendi meclisini de üzdüğünü göremeyen zihniyet yaptıkları yanlışlıklar için  gün gelir hesabını verir.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları