HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SAĞLIKTA DEVRİM Mİ?

6 Haziran 2018 Çarşamba Saat: 09:52

Yalnız Ordu’da değil, 81 il genelinde devlet ve üniversite hastanelerinden rapor alamıyorsunuz. Bunu fırsat bilen özel hastaneler ise verdikleri raporlarda vatandaşın cebini yakıyorlar. Şimdi bir örnek ile bu durumu size izah edeyim.

Her hangi bir ilde devlet memuru veya işçi olarak çalışyorum. 1. Derecede bir yakınım hastalandı ve 2-3 günlük izinle Ordu’ya geldim. Hastamın redavi süreci bir hafta 10 günü buluyorsa bir il dışında tedavi ettirmem gerekiyorsa izin sürem yetmediğinden rapor talebinde bulunuyorum. Ancak devlet ve üniversite hastaneleri asla rapor veremiyorlarmış. Hasta yakını refaketçi izin süresisini tamamlasa da tedavi süreci devam ediyorsa o zaman hastanız, kimsesiz ve sahipsiz Allah ile hastane arasında ki insafa kalıyor.

Özellikle kanser hastalarında süre uzun sürdüğü için hasta yakınları da bu durumda mağdur ve perişan kalıyorlar. Özel hastanelerde rapor almak ise hayli külfet doğuruyor. Yok kan tahlili, yok idrar tahlili, yok röntgeni, yok laboratuarıydı dünyanın parasını alıyorlar. Hastanelerin rapor vermeme gerekçeleri ise OHAL imiş ve ikinci bir emre kadar kamu personellerine rapor vermek yasakmış.

Yani dışarda çalışıyorsanız, Allah göstermesin, ananız veya babanız ileri derece de bir hastalığa yakalanırsa gelip sahip çıkma, başında durma, sağa sola götürme, tedavi ettirme şansınız hiç mi hiç yok. Allah kimseye dert verip derman aratmasın. Bu ülkede gönüllü kan vermeye gitsen bile cebinden para çıkıyorsa daha ne diyelim? Pardon ama birisi, birileri, “SAĞLIKTA DEVRİM YAPTIK” mı demişti?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları