HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

MUSLUKLARI KİME AÇTINIZ?

14 Ocak 2019 Pazartesi Saat: 09:39

Milyonları ilgilendiren kredi kartı borçlu mağdurlarının hevesleri kursağında kaldı. Kredi kartı borçlarının tek merkezde Ziraat Bankası kanalıyla ödenebileceğini duyuran hükümetin, yeni çıkardığı düzenlemede maalesef yasal takibe düşen veya icralık olan kart mağdurları bu uygulamadan istifade edemiyor. B ir kaç gün sonra ortaya çıkan bu düzenleme karşısında, takipteki veya icralık olan vatandaşlar; “Muslukları kime açtınız?” diye sormaya başladılar.

Yine aynı gün içerisinde başka bir müjde daha veren hükümet, bu kez Halk Bank aracılığı ile KOBİ’lere milyonlarca Lira kredi aktaracağını duyurmuştu. Halk Bank’a akın eden yasal takip ve icralık olan KOBİ’ler de bu imkandan yararlanamayacaklarını öğrendiklerinde şaşkına döndüler. Tıpkı geçen yıl ki, ‘Sicil Affı’ cıdığı bu kez burada karşılarına çıktı. Bu durum karşısında KOBİ’ler de aynı soruyu sordu; “Muslukları kime açtınız?”

Yani bu ülkede sizin anlayacağınız çalışan işçi, memur, emekli, esnaf yasal takibe veya icraya düşmüşse asla ve kata hiçbir sözde yapılandırmalardan faydalanamıyorlar. Her 3 kişiden bir kişinin icralık, her iki kişiden birinin yasal takipte olduğu bu ülkede maalesef kimse bu velinimetlerden payına düşeni alamıyor.

Bir vahim durumda yasal takipte veya icrada olan memur, işçi ve emekli maaş aldıkları bankalardan maaş avansı dahi alamıyorlar. Nedeni ise sicil bozuk olduğu için banka üzülerek maaş avansı veremiyormuş. İnsanın kendi parasını bile kendisinden esirgeyen bir zihniyet olur mu? Allah aşkına varın siz söyleyin.

65 yaşından sonra ıskartaya çıkardıkları emeklilere de 65 yaşından sonra kredi vermek bu ülkede günahmış, 65 yaşından sonra ne olursan ol, adam yerine konulmuyorsun. Ama değil 65, 80-85 yaşına kadarda bu ülkeyi gücün varsa yönetebiliyorsun. Baş oluyorsun, Başkan oluyorsun, Bakan, Vekil oluyorsun. Ama iş tabana gelince de 65’inden sonra hiçbir şey olamıyorsun.

Şimdi ben soruyorum, geçen yıl sicil affı dediniz, takipte olan bir tane KOBİ bu aftan yararlanamadı. Yaşadığım şehirden biliyorum bunu. Bu sene kredi kartı mağdurlarına af dediniz, takipte olan bir Allah’ın kulu yararlanamıyor. KOBİ’lere kredi, esnafa can suyu dediniz, takipte ki bir Allah’ın kulu yaralanamıyor. Memur, işçi ve emekliden dönem içinde kendi maaşını bile esirgemişsiniz. Avans dahi vermiyorsunuz. Soruyorum şimdi bütün bunlar neyin affı, neyin yapılandırmaları?

Can çekişen 60 milyonun mu? Tuzu siz gibi kuru olan 5-10 milyon kişinin mi? Bu uygulamalar işine yarayacak. Şunu bilin ki, can çekişen 60 milyonun asla işine yaramıyor. Varın gerisini siz düşünün, siz hesap edin. Bankalarda ki takibe düşenlerin rakamlarını almanızda yarar var. 81 ilde çek, senet ve kredi yüzünden icraya düşenlerin sayısını ortaya çıkarmanızda fayda var. Sahi siz gerçekten, “Muslukları kime açtınız…”

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları