HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

SİYASET Mİ? MENFAAT Mİ?

11 Mart 2019 Pazartesi Saat: 09:14

Mesleğimiz gereği 31 Mart yerel seçimlerinin nabzını tutmak için seçime girecek olan partilerin ve adaylarının çalışmalarını yakinen takip ediyorum. Gördüğüm izlenimleri, duyduğum sözleri, ne yazmaya sayfalar ne de anlatacaklarıma saatler sığar. Ama verdiğim kesin bir karar var ki, o da bu seçimler için asla her hangi bir tahminde bulunmayacağım.

Arenada ne sağcılar gördüm, geçmişte kellesi gitse sola oy vermeyenlerden, ne solcular gördüm ölseler sağa oy vermeyenler. Bugün sağ sola karışmış, sol sağa dolanmış. Kim nerede? Hangi ipte, ipe nasıl un seriyorlar? Görseniz aklınız şaşar.

İdeolojiler, inançlar, itimatlar, itikatlar, biatlar resmen dip yapmış. Kimin eli kimin cebinde belli değil. Neyin peşindeler? Neyin sevdasındalar? Vatanımı yoksa kendilerini mi kurtarıyorlar? Veya kurtarma çabasındalar. Yani sizin anlayacağınız bu 31 Mart seçimleri pek akıl, sır işi değil. Puzzell yeniden inşa ediliyor.

Bütün denklemlerin yıkıldığı bu seçimde özellikle her iki ittifak kanadının işi çok zor görünüyor. Çünkü kimleri kollarına takmışlar, kimlerin koluna girmişler belli değil. Deyim yerindeyse ittifak partileri resmen tarhana çorbası olmuş.

Siyaset mi? Menfaat mi? Öne çıkacak. Her ikisini birlikte becerebilene aşk olsun. Ama gördüğüm kadarıyla Ordu’da siyasetin bittiği kesin. Ordu’da İdeolojilerin, inançların, itimatların, itikatların, biatların bittiği kesin. Ömrümde görmediğim böyle bir seçim atmosferinde sandıktan çıkan sonucun hayrımıza olmasını temenni etmekten başka çare yok.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları