HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

DEVRİKLER Mİ? YENİ BİR PARTİ Mİ? BAŞKA BİR SENARYO MU?

26 Nisan 2019 Cuma Saat: 09:48



Türk siyasetinde ki toprak kaymalarını (Erozyon), Çöküşün başlamasını aylardır köşe yazılarımda peyder pey yazmaya devam ediyorum. Son sahnelerin oynandığı bu dönemde haklılığım bir kez daha ortaya çıktı.

Devrik başbakan, bakan, vekil, belediye başkanları ve daha nicelerinin yeniden kıpırdanmaya başlamaları, üzerlerinde ki ölü topraktan silkinmeye çalıştıkları ve yeniden bir çatı altında toplanmak istedikleri gün gibi aşikar oluverdi.

Bu kıpırdanmalar, bu ayak sesleri elbette bir tarafı kesinlikle rahatsız etmeye çoktan başladı. Bundan sonra görünen o ki, kozlar gizli ortaya sunulacak, kartlar kapalı dağıtılacak, eline veya blöfüne güvenen taraf masadan istediğini alarak kalmış olacak.

Burada milletin bilemediği veya kestiremediği tek hususta ileri sürülen kozların ne olduğu merak edilecek. Ya da restler çekilecek, taraflar çıkalım meydana ya herro ya merro diyecekler. Mağlup olan tarafta siyaset çöplüğünde bu kez geri dönüşümü olmayan yola girecekler.

Bir diğer kanım ise devrikler ve karşı tarafı yeni bir uzlaşı sağlayamayacaklarına göre, devrikler iktidar olmayı hedef almak isterlerse nasıl bir rota çizecekler.

Geçmişte bir ANAP, Doğru Yol örneği bu kez bu sancılı dönemde tutar mı? kabul görür mü? Bu risk göze alınır mı? Sonuç başarısızlıkla neticelenirse ne olur?

Veya devrikler yeni bir parti kuramaz yada gerek görmezler ise başka bir parti çatısı altında bir araya gelebilirler mi? Bir başka durumda da devriklere yeni bir parti kurulumuyla vakit kaybetmeyin buyurun bize katılın, bizim saflarımızda mücadelenize ve mücadelemize birlikte devam edelim diye teklif sunan bir parti yada partiler çıkabilir mi? Bu biraz daha makul geliyor.

Şimdi sorum şu olur? Devriklere hangi parti kapılarını ardına kadar açar. Ne hedeflenir? Neden açar? Bütün bunların dışında, yaralanan siyaset karşısında yeni bir senaryo kim nasıl yazar? Sil baştanın bu kez aktörler kim olur? Türk Milleti bu senaryoya ne der? Fragmanları izleyip bakacağız artık.

 

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları