HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

BEN DUYACAĞIMI DUYDUM YA… MOBİL AŞEVLERİ GELİYOR!

16 Mayıs 2019 Perşembe Saat: 09:31

 Evet yanlış okumadınız. Altınordu ilçemize ihtiyaç sahiplerine hizmet verebilmek için iki tane mobil aşevi araçları yakın bir tarihte Ordu’ya getirilerek vatandaşların hizmetine sunulacak. Kesin olduğunu da muhatabın birinci ağzı olan Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’den bizzat kendi kulaklarımla duydum.
Hafta başında Altınordu Belediyesinin, Tayfun Gürsoy Parkında kurulan iftar çadırında ki iftar yemeğine Ordu Valisi Seddar Yavuz ve il protokolünün de katılımıyla birlikte biz basın mensuplarında iştirak ettiği yemekten içim huzurla dolarak ayrılmanın sevincini yaşadım. Bu huzuru tabi ki Altınordu ilçemizde ihtiyaç sahibi aileler adına yaşadım.
TÖREN mangası hazırdı. Yemek öncesi dualar, ilahiler okunuyordu. Bin 300 kişi çadırı tıka basa doldurmuştu. Protokol ve basın mensupları da iftar duasını ederek oruçlar açıldı. Sonrasında Başkan Aşkın Tören, bir teşekkür konuşması yaparak yemeğe katkısı olan hayır, hasenat sahiplerine de minnetlerini dile getirdi. Elbette bu hayır ve hasenat sahiplerinin daha da artmasını canı gönülden de ayrıca arzu ediyorum.
İftar sonrası çadır önünde Başkan Aşkın Tören ile birlikte 3-5 gazeteci arkadaşımla birlikte ufak bir sohbet etme şansı yakaladık. Ayak üstü meslektaşlarım, Altınordulu vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini sıraladılar Başkan Tören’e. Başkan, hepsine çözüme dayalı makul cevaplar vererek beklentilerin ve taleplerin ivedilikle hayata geçirileceğini müjdeledi.
Benimde aciliyetimde sık sık yazdığım ve gündeme taşıdığım olmazsa olmaz dediğim 3-5 mesele vardı. Sokak hayvanları, dilenciler, halk ekmek, tanzim satış ve aşevleri ile ilgili soracaklarım vardı. Ama vakit yetersizliği nedeniyle en acil halledilmesi gereken konu aşevleri meselesi olduğu için Başkan Tören’e bu yetersizliğin nasıl bertaraf edilebilirliğini sorunca ağzından baklayı alıverdim
Bildiğiniz üzere Altınordu ilçemizde bir vakfa bağlı aşevi birde Ordu Valiliğinin SYDV bünyesine bağlı bir başka aşevi bulunmakta. Her ikisi de şuan artan nüfusun ihtiyacına maalesef yeterli cevap veremiyor. Hal böyle iken çözüm olarak ya şehrin her iki yakasına yeni ve tam kapasiteli, ihtiyaca cevap verebilecek binaların konulması gerekiyordu. Ya da tıpkı Ankara, İstanbul vs diğer büyükşehirlerde olduğu gibi mobil aşevleri ile ihtiyaç sahiplerine bu ihtiyaca cevap verebilmekti.
Açlıkla insan terbiye edilmez, edilemez kültüründen gelen biri olarak acil meselelerin en başında gördüğüm ve sorduğum bu husus üzerine Başkan Tören, bana aynen şu cevabı verdi; “Şafak abi sen hiç merak etme. Bu proje benim mega projelerim arasında zaten var. Ben bu sorunu tıpkı Ankara’da ki gibi iki tane büyük mobil aşevi araçları getirerek sorunu çözeceğim. 
Ve bunu da çok yakın bir tarihte kesinlikle hayata geçireceğiz. Altınordu ilçemizin bir ucundan diğer bir ucuna bütün ihtiyaç sahibi ailelere bu hizmeti Allah’ın izni ile sunacağız. Bu konuda ki hassasiyetini biliyorum abi, hiç tasan olmasın” deyince inanın oracıkta içimi saran huzurun tarifini size anlatmam mümkün bile değil.
Başlıkta da dediğim gibi ben duyacağımı duydum ya. Artık ölsem de gam yemem. Sözü veren şehremini, tutar mı, tutmaz mı zaman gösterecek. Bana düşense sadece konunun takipçisi olmak. Ben takipçisi olacağımın sözünü başından beri vermiştim vermeye de devam edeceğim. Yaşadığım şehirde bir Allah’ın kulunun da, aç karnına başını yastığa koymayacağını bilerek uyumanın hazzını bana yaşatanlara da her zaman minnet duyacağımı siz okurlarımızın şahitliğinde belirtmek isterim.
Rabbim, tuttuğunuz oruçlarınızı, dualarınızı, fitre ve zekatlarınızı, bütün ibadetlerinizi şu mübarek Ramazan-ı Şerif ayının yüzü suyu hürmetine kabul ve makbul eylesin.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları