HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

BARIŞ PINARI HAREKATI VE ABD İLE YAPILAN ATEŞKESİN GETİRİLERİ

21 Ekim 2019 Pazartesi Saat: 08:21

Başta ABD, Fransa, İngiltere, Almanya olmak üzere diğer emperyalist devletlerin kemik yalayan köpekleri ve uzantıları PYD, FETÖ, IŞID, YPG Suriye’nin kuzeyi başta olmak üzere diğer bölgelerine de konuşlanmıştı. Bu ülkeyi bataklık haline getiren zihniyetler kendi menfaat ve çıkarları uğruna Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e uzanan bir terör koridoru açmak istiyorlardı.

Bunun en önemli sebebi ;

1.     İsrail’in güvenliğini sağlamak,

2.     ABD’nin gündeme oturttuğu ve son günlerde zayıflayan BOP (Büyük Ortadoğu Projesi) ‘u tekrar canlandırmak,

3.     Kendilerine kukla bir Kürdistan devleti kurmak ve bunun için de İran, Irak, Suriye ve Türkiye’den toprak kopartmak,

4.     Akdeniz’de Kıbrıs yakınlarında ki doğalgaza sahip olmaktı.

ABD yönetimi ülkemiz ile adeta alay ediyor, terör örgütleri PYD ve PKK’nın Suriye’nin güvenli bölgesinin dışına çıkarılacağını söylüyor ancak söylevleri ile icraatları birbirine uymuyordu. Ülkemizin güneyi adeta kan kokuyor, yasa dışı unsurların tehditlerine maruz kalıyordu. Hal böyleyken TSK tüm hazırlıklarını yaparak 9 Ekim tarihinde Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için Barış Pınarı Harekatına başlamıştı. Bütün emperyalistlerin bilmesi gereken önemli konu ‘sınırlarımız boyunca uzanan terör koridoru oluşumuna izin vermeyeceğimizdir.’

Biz ülke olarak üzerimize düşeni yaptık. Her seviyede ABD, Rusya ve Avrupa ülkeleriyle görüştük ve konuştuk. Ancak sözün bittiği yere geldiğimizde vurup geçmesini de bildik. Bize ambargo uygulayacağını söyleyen emperyalistler PYD ve PKK ile masaya oturmamızı önerdiler. DEAŞ’ı çember içine almamızı istediler. Biz Türk milleti olarak hiçbir terör örgütü ile masaya oturacağımızı anlayamadılar. DEAŞ militanlarını serbest bırakan PYD’ye de yaptırım yapmadılar.

Nihayetinde ABD Başkan yardımcısı gelerek bazı konularda anlaştık. Ateşkes yaptık. Sözde terör örgütü mensupları Suriye’nin güneyine 32 km mesafeye çekilecekler ve bunu da ABD aracılığıyla yapacaklar.

Ha yapmazlar mı? Bizi kimse yolumuzdan alı koyamaz. Bir daha vururuz, bir daha vururuz ama o koridoru teröristlere açtırtmayız. Bu arada Haçlı ülkelerini anlayabilirim ama İslam ülkelerinin bu terör örgütlerine destek vermelerini anlayamıyorum. Umarım ABD vermiş oldukları sözleri tutar, Salı gecesi ateşkes bittiği gibi kalır. Biz ortaya koyduğumuz şartlardan en küçük sapma yapmayız.

Bu arada ülke içerisinde emperyalist sevicilere ve PKK’nın uzantısı HDP’lilere gölge etmeyin diyorum. Allah Türk askerinin yar ve yardımcısı olsun. 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları