HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Mehmet Ziya Odabaş

Mehmet Ziya Odabaş

LİBYA MEŞRU YÖNETİMİNE YARDIM ETMEK ŞARTTIR…

13 Ocak 2020 Pazartesi Saat: 08:03

Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayip Erdoğan, Akdeniz’in kuzey doğusunda  Libya’ya asken göndermek için TBMM de gerçekleştirdiği Libya Tezkeresi, sağ salim geçti. Bu tezkere Türk askerinin Libya’da bir yıl görev yapmasına olanak sağlıyor.

 Ankara ve Trablus arasında imzalanan iki mutabakat yeni bir aşamaya geçecek.

TBMM’de yapılan Libya tezkeresi oylamasında Türk askerinin Libya’ya gönderilmesine izin çıktı.

Güzel izin çıktı da bundan sonrası ne olacak ve biz neden asker gönderiyoruz?

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; Türkiye’yi Libya’nın Trablus kentinde kurulu Ulusal Mutabakat Hükümetini (UMH) Tobruk merkezli General Halife Hafter güçlerine karşı koruma amacıyla askeri destek vermeye götüren süreç, 27 Kasım’da iki taraf arasında savunma ve güvenlik işbirliği ile deniz yetki alanlarının sınırlandırılması muhtıralarının imzalanması ile başladı.

Türkiye, Libya ile varılan deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasıyla ABD desteğiyle Yunanistan-Güney Kıbrıs-Mısır ve İsrail tarafından geliştirilen Doğu Akdeniz Doğal Gaz Forumu oluşumuna yanıt verirken, bölgedeki hidrokarbon paylaşım mücadelesinde önemli bir adım atmış oldu.

Ancak Türkiye açısından bu kazanımın korunması, Başbakan Mustafa Fayez al-Sarraj liderliğindeki UMH’nin varlığını sürdürmesine; yani, arkasına Rusya, Fransa, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan gibi önemli güçleri alan Hafter’e karşı Trablus’u savunmasına bağlı.

Hafter, son dönemde giderek artan askeri destek sayesinde Trablus hükümetine yeni ve kapsamlı bir operasyon daha başlattı. Türkiye’nin de al-Sarraj hükümetinin kendisini savunması için askeri ve ülkede kalıcı bir siyasi çözümün sağlanmasına dönük siyasi destek verme girişimleri de bu operasyonla birlikte ivme kazandı.

Cumhurbaşkanı Recep Beyin  Akdeniz de dik duruşu  övülmeye değerdir. Elbette Milli değerlerimiz adına asker göndermekteyiz.

Hatırlayalım Özal döneminde  Kuveyt’e asker çıkardığımızda  1 Koyup 3 alacaktık. Alamadık ama bu kerre cumhurbaşkanı taşlarla çok daha iyi oynamakta ve oyun kurmaktadır.

Şahsım adına ben bu gelişmeleri Akdeniz ve Kullanılacak gaz adına destekliyorum.

Hayırlısı olsun.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları