HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÖLÜYE SAYGI DUYMAYAN!

23 Ocak 2020 Perşembe Saat: 10:03

Mevki, makam, mertebesi ne olursa olsun kişinin, ölüye saygı duymayınca diriye de hiç duymaz. Dinimiz ve ibadetlerimiz gereği yalnızca bizde terörist ve vatan hainlerinin ölülerine saygı duymayız ve itibarda etmeyiz. Onun haricinde ister ehli müslim olsun, ister gayrimüslim olsun kişi öldükten sonra hesabı Allah iledir. Sorgusu suali de yalnız Allah katındadır.

Ölen bir Müslümanın ahireti ile ilgili edilen alaylar, beddualar ve kargışların günahı da eden kişinin hesap cetveline yazılır. Bunu her Müslüman bildiği halde bu kuralı ihlal ederse günahın bedeline de razı olmuş olur. Müslüman adabına yakışan da ölen kişinin ardından Allah Rahmet eylesin demek olur.

Ölen kişiyi seversin veya sevmezsin, alacağın vardır, vereceğin vardır, arada ki kul hakkı hesabı vardır. Bunlar yalan dünyada yaşanan gerçeklerdir. Zira hiç tanımadığınız, hiç hukukunuz olmadığı birinin ardından söylenen kötü söz kişinin kendi aynasını ortaya koyar. Hele ki millete mal olmuş, millet hizmetine kendini adamış, millete değer olmuş kişiler içinde usturuplu olmak, konuşmak da bir erdemliktir. Bu bir ar ve haya meselesidir. Bir edep işidir.

Bizim geleneğimiz de kınayı üç yerde yakarız. Kınayı koça yakarız Allah’a kurban olsun diye. Kınayı kadına yakarız ki, evine yurt olsun diye. Kınayı erimize yakarız ki, bayrağına, vatanına karşı gözünü kırpmadan canını feda etsin diye.

Ölünün ardından kendince kına yaktığını sananlar bu gafletten derhal uyanmalıdırlar. Hele ki şu birlik ve beraberlik çağrılarının doruğa ulaştığı bugünlerde uyanmayanların sonu felaket olur.


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları