HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

VALLAHİ BENİM KOLUMDA DA SAAT YOK!

26 Haziran 2020 Cuma Saat: 10:10

Beden dilini bir diğer deyişle vücut dilini iyi kullanıyor. Kendisine yönelinen sözleri çok iyi pas alıyor ve hiç tereddüt etmeden de aynı orantıda cevap veriyor. Yani Anadolu lisanını da çok iyi kullanıyor. Kimden mi bahsediyorum. Efendim, hafta başında Ordu Valiliğine atanan Vali Tuncay Sonel’den.

Biz basın mensuplarıyla bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Valilik toplantı salonunda. Hemen hemen yazılı, görsel ve işitsel medya patronları, fikir işçileri ve yazarlar, Sonel’in karşısındaydı. Sordu cevapladık. Sorduk cevapladı. Bazı soru ve taleplerde de erkenden söz vermeye kaçındı. Haklı da tabi, kendi deyimiyle daha dün bir, bugün ikiydi.

Daha oturur oturmaz dikkat ettiğim iki şey vardı. Birinci gözleri evet ışık hızıyla kestim gözlerini. İkincisi de beden diliydi. Ve bu dili çok iyi kullandığına da adım gibi eminim. Her söze her kelimeye karşı mutlaka kullandığı bir vücut figürü var idi. Bu da sözü anladığını ve aynı dil ile göstere göstere cevap verdiğini ortaya koyuyordu.

Ordu genelinde en ücra noktadan merkeze kadar hedefinde bütün Ordululara dokunmak olduğunun altını çizen Vali Sonel, ne kadar Muaffak olur bekleyip birlikte göreceğiz. Hizmette mesai için sınır tanımadığını ve kolunu havaya kaldırarak, ‘Benim kolumda saat yok. Mesai anlayışım 24 saattir’ diyerek teminat veren vali Sonel’e şimdiden başarı dilemekten başka bir şey diyemiyorum. İnşallah Muaffak olur.

 Ha bu arada sayın Vali, inanın benim kolumda da saat yok. Demek ki hizmet anlayışında aynı zaman dilimi içerisinde birlikte mesai arkadaşlığı yapacağız. Bak buna sevindim işte. Çünkü bu da benim için önemli ayrı bir detaydı. 53 yaşındayım, toplasan ömrüm boyunca 3 yıl bile belki saat kullanmamışımdır.

Anadolu çocuğu olduğunu altını çizerek birkaç kez dile getirdin. Sen de bizler gibi gökten zembille inmediğini, tarla sürdüğünü, traktör sürdüğünü ifade ettin. Bizde çok şükür köylü çocuğuyuz. Bel belledik, tohum ektik, fındık topladık. Efendiliğimizi aşmadan efendi bir şekilde şehre indik. Senin gibi okuduk, çalıştık, kendimizce buralara kadar geldik.

Şiarımızda, bayrak, vatan, millet ve devlet var. Bir Kızıl Elmamız var. Medeniyetimizde Türk, Osmanlı ve Atatürk milliyetçiliğimiz var. Aynı inançta ve itikatta olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü kendini ifade ederken bunları anladım. Umarım doğru anlamışımdır.

Devlet adamlığın için farkındaysan henüz kanaatimi ortaya koymadım. Bunun için bir üç ay sizi izlemem gerekiyor. Dedim ya benim kolumda da saat yok. 24 saat ve 90 gün sonra İnşallah bu kanaatimi de yazmak nasip olur. Şimdilik tek temennim, Rabbim utandırmasın, yar ve yardımcın olsun…


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları