HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

ÖYLE BABACAN’LIK OLMAZ!

2 Aralık 2020 Çarşamba Saat: 09:50

 

DEVA Partisinin genel başkanı Ali Babacan’a birkaç kelam söz hasıl oldu. Partisinin Manisa İl Kongresinde, mevcut iktidara eleştiri ve tenkitlerde bulunmuş. Sonuçta bir siyasi parti genel başkanıdır. Eleştirileri de tenkitleri de olacak elbet.

Ancak bu eleştirileri yaparken kendi bagajına da bakması gerekirdi. Özellikle de ülkücü harekâtı ve camiayı eleştirilerinin odağına koyması kabul edilemez. Bu ülke de ülkücüler maalesef ayak oyunları ile tek bir partide değil birçok partiye dağıtılmış ve gücü zayıflatılmıştır. Ancak bu ülkücülerin siyasete yön verenlerinin bu ülkenin en az %50 si olduğunu unutmamak lazım.

Cumhuriyetin kuruluşundan öncesinde ve sonrasında bu coğrafyada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün değerlerini ve yükünü taşımak ülkücülerin birinci vazifesi olmuştur. 

Asırlardır canını, kanını bayrağı, devleti ve milleti için feda eden Ülkücülere kimse irili, iğretili, küçüklü müçüklü tanımlamalarla dil uzatamaz. Uzattırmayız da.

Unuttun mu? Senin AK Partinin esamesi okunmazken Ülkücü hareket, bu ülkenin bekası için her koşulda mücadelesine devam ediyordu. Ülkücü için vatan, bayrak ve millet beka iken sizin için rant ve koltuk beka olmuştu. Dün zirvelerde bu iktidarın mensubu olarak tur atıp, kendince keyif çatarken, bugün eleştirmen senin dönemin adamı olduğunun en büyük kanıtıdır. Dün neysen yarın da aynısı olacaksın.

Yokluk ve sefalet üzerinden kendince mevcut ittifaka dil uzatıyorsun. Sen, AK Partinin tavanını arşınladığın zamanlarda yokluk ve sefalet yok muydu? Soruyorum sana, ülke üç gün içinde mi bu hale geldi. O zaman aklın başın neredeydi de halkın için, milletin için neden istifa etmedin? Ülke kötü yönetiliyor diye neden bir mertlik, bir yiğitlik, bir babacanlık gösterip de istifa etmedin?

Erdoğan’ın 40 yıllık arkadaşlarını iktidar uğruna yolda harcadığını söylüyorsun. Doğrudur. Harcanacak adam 40 yıllıkta olsa harcanır. Öküz öldü ortaklık bozuldu zihniyetinde olduğun için yıllardır hazırladığın bu yoksulluk günlerini şimdi siyasi amaçlarına ulaşmak için kullanıyorsun. Bugün suçladığın iktidarın suçu neyse seninki de o kadardır. Bir diğeri de Davutoğlu.

Ancak bu söylemlerin sana faydası olmayacak. Partine kâr etmeyecek. Bu millet asla ve kata akp nin ve onun icraatlarını uygulayan ama kendi menfaati için şimdi yine kendini eleştiren senin gibilerini unutmayacak. Bu millet ne çektiyse sizin gibilerden çekti.

Asil Türk Milletinin gözünün içine baka baka böyle tavırlar ile bir yere varamazsın. Benden sana bir kardeş nasihatı! Madem siyaset yapmaya karar verdin, o zaman bayrağın, devletin ve milletin için siyaset yap. Akp den öğrendiğin iftira, karalama, horlama, hakir görme ve hamaset diliyle hareket etme. Ama önce çık milletin karşısına bu ülkenin bu hale neden getirildiğini anlatıp özür dile. Öyle Babacan’lık olmaz! Siyaset akıl ve ilim işidir ama en çokta ahlak ve ilke işidir. Bunu da ben mi öğreteceğim sana?


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları