HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Şafak DELİÇAKAR

Şafak DELİÇAKAR

GÜN BİZİMDİ AMA…

11 Ocak 2021 Pazartesi Saat: 10:01

Dün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü idi. Geleneksel hale getirilen kutlamalar, bu sene de Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Recep Aydın’ın aldığı sıkı pandemi tedbirleri doğrultusunda peyder pey gerçekleştirildi. Protokol mensupları başta olmak üzere günümüzü kutlayan bütün okurlarımıza, eşe dosta herkese minnet ve teşekkürlerimi buradan sunmak istiyorum.

Evet başlıkta da dediğim gibi ‘Gün bizimdi ama…’ bugünde de yine meslek sorunlarımızın telaffuz edilmediği, çalışanların sorunlarının dillendirilemediği bir gün oldu aslında. Bizim sektörümüzde çok özverili bir şekilde işçilerini elde tutabilmek için her şeylerinden fedakarlık yapan imtiyaz sahiplerinin sorunları da dillendirilemedi bugünde.

Çünkü söz konusu basın sektörü olunca sorunları anlatacak veya dile getirecek muhatapta pek bulunmuyor. İşverenin sıkıntıları nedir? Çalışanların, emekçilerin sıkıntıları nedir?

Birde bu meslekte emekli olmuş halen sahada olan veya olmayan, yaşamını idame ettirebilmek için ayakta durmaya çalışan emekli gazetecilerin durumu nedir? Kimse ne soruyor, ne de şu sorunları bir rapor haline getirip de önümüze koyun demiyor.

Kredi kartları borçları yüzünden bankaların pençesine düşen, yasal takip ve icra dosyaları ile kara listeden kurtulamayan, gece başını yastığa koyunca, ‘Allah’ım ben yarın ne yapacağım, nasıl kurtulacağım’ diyen gazete patronlarının ve çalışan ile emekli olan gazetecilerin maalesef günümüzde hala sesini duyan yok.

Asgari ücretlinin işverene yüküne mi yanarsın? Malzeme fiyatları uçtu, aldı başını gidiyor ona mı yanarsın? Vergisi, algısı, kirası, genel giderleri tavan yaptı buna mı yanarsın? Birde üç kuruş maaşla iki yakası bir araya gelmeyen emekçi çalışanın derdine mi yanarsın?

Görülüyor ki, neye yanarsan yan, sesini, feryadını duyan olmayınca yanmakta boşuna değil mi? Bizim kangren olmuş sorunlarımızı duymayan, göremeyenlere bizde diyoruz ki, endişelenmeyin canım, acı patlıcanı kırağı çalmaz. Dediğim gibi, ‘Gün bizimdi ama…’


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları