HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer

Erol KARAER

Erol KARAER

SADECE BASINI İLGİLENDİRMİYOR

2 Temmuz 2022 Cumartesi Saat: 01:01

 KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK. 

VE BİR GÜN ÖZGÜR İRADE VE ADALET SİZE DE LAZIM OLACAK? 

Bu açıklamaları lütfen dikkatle okuyun. 

Prof. Dr. Yaman Akdeniz, Adalet Komisyonu'nda kabul edilen sosyal medya ve internet haberciliği yasasıyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı. Akdeniz, "Ok yaydan çıkmıştır. Hedefte de ifade ve basın özgürlüğü vardır." diye yazdı.

AKP ve MHP’nin 26 Mayıs’ta sunduğu, basın kartı verilmesi ve iptaline ilişkin düzenlemelerin yanı sıra ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ suçunun yaratıldığı 40 maddelik Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu'ndan geçti.

 

Prof. Akdeniz, yasanın Adalet Komisyonu'nda kabul edildiğini ve Meclis'ten de hızla geçeceğini söyledi. Yasanın ifade ve basın özgürlüğünü hedef aldığını kaydeden Akdeniz, AKP'nin sosyal medya yasasını, 2023 seçimleri öncesi 'korku iklimi yaratmak' için silah olarak kullanacağını sözlerine ekledi. 

Yasalaşır yasalaşmaz bu değişiklikler AKP'nin 2023 Seçimleri öncesindeki en önemli silahlarından birine dönüşecek ve yeni değişiklikler "korku iklimini" oluşturacak. Bunu yazdığım için bile soruşturulabilirim artık. Bunu fark etmek için hukukçu olmaya da gerek yok.

 

"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu, siyasi nitelikli haber ve içerikleri hedef alacak, "endişe duyan" duyarlı vatandaşların suç duyuruları ile binlerce kişi soruşturulacak, bunlar "kamu barışını bozmaya elverişli" olmasa dahi, aylarca soruşturmalar devam edecek. 

"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçundan yüzlerce kişi yargılanacak. Yargılananlara "bu kadar da olmaz artık" tepkisi gösterenler de yargılanacak. Ara sıra "beraat kararı" çıkınca ve 5 sene sonra belki AYM bir ihlal kararı verdiğinde ise sosyal medyadan sevineceğiz.

 


Yazı Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?
 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları