HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
24 Mart 2018 Cumartesi Saat: 19:19

“Okuyan nesil yetiştirmek zorundayız”

Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile 5N1K Gelişim Akademisi Sahibi Yasemen Çalışkan’ın katkılarıyla 1400 kitap desteği yapılan İnkur İlk ve Ortaokulu kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

Ünye Kaymakamlığı, Ünye Belediyesi, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası ile 5N1K Gelişim Akademisi Sahibi Yasemen Çalışkan’ın katkılarıyla 1400 kitap desteği yapılan İnkur İlk ve Ortaokulu kütüphanesinin açılışı gerçekleştirildi.

-“ Okuyan nesil yetiştirmek zorundayız”-

Kaymakam Ümit Hüseyin Güney, Ünye’de görev yaptığı 14 aylık süre içinde bir çok kütüphanenin açılışına katılmasının gurur verici olduğunu söyledi.

 Toplum olarak ilim, bilim, teknoloji seviyesinde olamamamızın sebebinin yeterinde okumamaktan; ilme ve bilime inandığımız değeri fiiliyatta verememekten kaynaklandığını belirten Kaymakam Güney, "Bu konuda toplum olarak sadece öğretmenlere ve okullara değil; bütün kurum ve kuruluşlara sorumluluklar düşüyor. Ünye bu görev ve sorumluluğu farkında ki; Ünye’ye geldiğim 14 aylık süre içerisinde kütüphane ve benzeri kitap desteği açılışlarına defalarca katıldım. Bu beni son derece memnun ediyor." dedi.

"Okuyan nesil yetiştirmek zorundayız" diyen Kaymakam Güney, şunları söyledi:

"Okumanın tadına çocukları vardırmak zorundayız. Bir alışkanlığın edinilebilmesi için her şeyden önce okumanın tadına varmak gerekiyor. Oku diyerek değil, imkânlar sunarak ancak bunun önü açılabilir."

Kaymakam Güney ayrıca, Ünye Belediyesi tarafından yapılacak olan yeni Kültür Merkezi ile Ünye'nin kendi tarihine yakışır, Karadeniz Bölgesi’nde ki en çok sayı ve çeşitlilikte bir kütüphaneyi de el birliğiyle şehre kazandıracağını sözlerine ekledi. 

-“En az okuyan ülkelerden biriyiz”-

Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye’de okuma oranının az olduğuna dikkat çekerek, “İslamiyet’in temel kitabı olan Kur’an-ı Kerim ‘oku’ diye başlar. Ancak en az okuyan ülkelerden de biriyiz. Çocuklarımıza bu çağlarda okuma alışkanlığı kazandıracağız ve geleceğe ışık tutan o bilimi çocuklarımızın beynine yerleştireceğiz ki; bugünün ve yarının Türkiye’sini inşa eden insanlar çıksın." ifadelerini kullandı.

 -“Mahalle kütüphanesi haline gelmiş”-

İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Uysal, kütüphanenin sadece okulun değil, İnkur Mahalle’sinin kitap ihtiyacını da karşılayabileceğini belirterek, şunları söyledi:

“Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi Başkanı Gönül Güven ve dernek üyeleri tarafından kütüphanemizin mobilya aksamı yapıldı, kendilerine çok teşekkür ediyoruz.  Kitap temin noktasında da Kaymakamımız Ümit Hüseyin Güney’e, Belediye Başkanımız Ahmet Çamyar’a ve ÜTSO Başkanımız Durmuş Zor’a teşekkür ediyorum. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz buraya gönlümüzü verdik, inşallah zaman içerisinde bizde elimizden geldiği kadar katkı sağlarız. Burası o kadar güzel olmuş ki ;bir okul kütüphanesinin ötesinde İnkur’un mahalle kütüphanesi haline gelmiş. Buradan öğrenciler faydalandığı gibi, İnkur Mahallesi’nin halkı da istifade ederler."

- ÜTSO'dan 7. kütüphane desteği -

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Durmuş Zor, Oda olarak destek verdikleri 7. kütüphanenin İnkur İlk ve Ortaokulu Kütüphanesi olduğunu belirterek, "Bir kitabın bir defa okunup bırakılmaması gerektiğine inanıyoruz. Mutlaka kitaplar, okullara ve kütüphanelere kazandırılmalı. Destek veren herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

-“Ünye’ye gönül vere bir gönül elçisiyim”-

5N1K Gelişim Akademisi Sahibi Yasemen Çalışkan, Ünye’de destek verdikleri bu kütüphanenin 12. kütüphane olduğunu belirterek, “Burası kütüphane olarak.bizim 12. durağımız.. Ünye’ye gönül veren bir gönül elçisiyim. İnşallah çocuklarımıza bilim ve ilim ışığında örnek olacağız. Çocuklarımız ilim ve bilim ışığında ülkemize Türk Milleti’ne katma değer yapacak her türlü çalışma ile ülkemizin bayrağını ilerilere taşıyacaklardır.” ifadelerini kullandı.

-“Okulumuz adına herkese teşekkür ediyorum”-

İnkur İlk ve Ortaokulu Okul Müdürü İsa Altun ise, "Kütüphanemiz 1.5 ay önce Türkiye Yardımseverler Derneği  Ünye Şubesi aracılığıyla yapıldı ve donanımları hazırlandı. Daha sonra da Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Ünye Ticaret ve Sanayi Odası, 5N1K Gelişim Akademisi sahibi Yasemen Çalışkan ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından kitaplarımız temin edildi. Okulumuz adına herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından kütüphanenin açılış kurdelesin Kaymakam Güney, Belediye Başkanı Çamyar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uysal ve ÜTSO Başkanı Zor kesti.

Yasemen Çalışkan açılış sonrasında kütüphaneye bağışladığı kitapların yanı sıra öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak ‘Değerler Eğitimi Seti’ ve ‘Çanakkale Destanı Seti’ hediye etti.

Programın sonunda ise sınıflar gezilerek öğrencilere Nobel Kimya Ödüllü Bilim Adamımız Aziz Sancar’ı anlatan kitaplar dağıtıldı.

Ünye KENT Haber

 

 

Anahtar Kelimeler : “Okuyan, nesil, yetiştirmek, zorundayız”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız