HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2018 Salı Saat: 09:30

“Mağduriyet örgütlenerek engellenir”

                Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şubesi örgütlenme çalışmalarını yaparken Hükümetin tarım politikalarının nasıl sonuçlanacağını anlatmayı sürdürüyor.
“Mağduriyet örgütlenerek engellenir”

                Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Ordu Şubesi örgütlenme çalışmalarını yaparken Hükümetin tarım politikalarının nasıl sonuçlanacağını anlatmayı sürdürüyor.

            Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra ve yönetim kurulu üyelerinin Altınordu ilçesi Uzunisa Mahallesi’nde yaptıkları toplantıda fındık fiyatının düşük tutulmasının nedenleri tartışıldı. Alan bazlı destek yerine ürün bazlı destek verilmesi gerektiği vurgulandı. Başkan Zekayi Sağra üreticileri sendikalarına üye olmaya, birlikte haklarına sahip çıkmaya çağırdı. 

           

Uzunisa’da kahvede yapılan toplantıda Sağra, “Her yıl ‘üreticiye sahip çıkacağız’ diyorlar ama tarım tekellerinin çıkarına yasal değişiklikler yaparak üreticilerin mağduriyetini büyütüyorlar. Bu oyalamalara ve kandırmalara karşı tek çözüm birlikteliğimizdir. Bir araya gelmeyenlerin her zaman zarar gördüğünü biliyoruz. Bizler bu zamana kadar yaşadıklarımızı yeniden yaşamak istemiyorsak, sesimizi yükseltmek zorundayız. Ne istediğimizi örgütlü olarak dile getirmemiz gerekir. Bu nedenle kurulan sendikaya sizleri üye olmaya çağırıyoruz, başka da çaremiz yok.” dedi.

Üreticilerin düşüncelerini ve sorunlarını dinleyen Sağra, “Sendika olarak ‘alana’ değil, ‘ürüne’ destek olunması için, fındık fiyatının gider belirlemesi yapıldıktan sonra belirlenmesi ve taban fiyat açıklaması yapılması; bu fiyatın altında fındık alımının engellenmesi; kooperatifleri yok eden 4572 sayılı yasanın değiştirilmesi gerektiğini, Tarım Yasasındaki tarıma desteğin GSMH’ın yüzde biri altında olmayacağı zorunluluğunun bile yerine getirilmediğini anlattı.

Sularımızı şirketlere teslim ediyorlar

TBMM’de komisyonda görüşülen ve şimdilik geri çekilen ‘Suların şirketlere devredilmesi yasası’ olarak da adlandırılan tarımda sulamanın paralı hale getirilme girişiminin kabul edilemeyeceğini vurgulayan Sağra, “Tüm canlılar için su olmazsa olmazlardan. Bu nedenle ücretsiz olmalı. Tarımda suyun paralı hale getirilmesi yerli ve yabancı şirketlere yeni kazanç sağlama kapısı olurken üreticilere ek gider olarak yansıyacak. Ürününün, emeğinin karşılığını alamayan üreticiye son öldürücü kurşunu sıkmak istiyorlar. Üreticilerin bu yollarla sıkıştırılmasının nedeni toprakların şirketler tarafından ele geçirilmesinin kolaylaştırmak istiyorlar. Tarımın üretici köylüler tarafından değil, şirketler tarafından yapılmasının yolu hazırlanıyor.  Bunu kabul etmiyoruz.” dedi.

           

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız