HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2018 Salı Saat: 09:30

“Sanatın Ve Sanatçının Her Zaman Yanındayız”

  Ordu Valisi Seddar Yavuz 27 Mart
“Sanatın Ve Sanatçının Her Zaman Yanındayız”

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Vali Yavuz mesajında şu ifadelere yer verdi; “tiyatro, toplumsal hayatın içinden çıkan ve insanın özünü araştırıp, farklı yönleriyle tekrar insana ve dolayısıyla topluma yansıtmayı amaçlayan bir sanattır.

Her dönemde ve her toplumda çeşitli şekillerde var olan tiyatro; iyi, kötü tüm yanlarıyla insanı yine insana anlatmak suretiyle, insan yaşamına güç ve donanım, toplumsal gelişim sürecine ise hız kazandırmaktadır.

Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün, “sanatsız kalan bir milletin, hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözleriyle sanatın, insan hayatındaki değeri ve rolünü belirtmiştir. Ülkemizin estetik ve sanatsal yönden gelişmesine katkılarını başarıyla sürdüren ve köklü bir geleneği olan Türk tiyatrosunun daha da güçlenmesi için Türkiye cumhuriyeti olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız.

İlimize de köklü bir mazisi olan tiyatro, ordu belediyesi Karadeniz tiyatrosu(OBKT) adıyla 1964 yılında kurulsam hale gelmiş ve o tarihten buyana bu yana perdelerini hiç kapatmadan faaliyetini sürdürmektedir.

Bir kültür ve sanat şehri olan Ordu’da, değişik sivil toplum kuruluşları içinde tiyatro etkinlikleri ve faaliyetlerinin sürdürüldüğünü büyük bir memnuniyetle görmekteyiz.

Devlet tiyatroları sahnesinin de ilimizde olması, Orduluların tiyatroya, sanata, kültüre ne denli önem verdiklerinin açık bir göstergesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, her seferinde değişik bir rol üstlenerek, daha güzel bir dünya için hizmet veren tüm tiyatro sanatçılarımızın ve tiyatro seyircilerinin 27 mart dünya tiyatrolar Günü’nü kutluyorum.

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız