HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
27 Mart 2018 Salı Saat: 09:34

FINDIKTA GÜBRELEME MEVSİMİ BAŞLADI

 
FINDIKTA GÜBRELEME MEVSİMİ BAŞLADI

 

 

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, mart ayının ortasından itibaren fındıkta gübreleme işleminin başladığını ifade ederek üreticileri gübreleme konusunda uyararak tavsiyelerde bulundu.

Fındıkta gübreleme mevsiminin başladığını ifade eden Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, doğru gübreleme konusunda vatandaşları uyardı.

-“Toprak analizi önemli”-

Fındıkta doğru gübreleme için ilk olarak toprak analizi yapılması gerektiğini ifade eden Sarıkahraman, gübrelemenin fındık ocağına çok yaklaşmadan, dal iz düşümü takip edilerek yapılması gerektiğini söyledi.

Sarıkahraman, “Gübreleme yapmadan öncelikle kesinlikle toprak tahlili yapılmalı. Biz yaptığımız tüm eğitimlerde toprak analizinin önemini anlatmaya çalışıyoruz. Ama vatandaşlarımız halen atadan dededen öğrendikleri yöntemlerle gübre atmaya çalışıyor. Yapmış olduğumuz eğitimlerde bize kulak veren üreticilerimiz ise ürünlerini farklı aldıklarını görüyorlar ve bize söylüyorlar.” dedi.

-Doğru gübreleme yöntemi-

Doğru gübrelemeyle ilgili üreticilere tavsiyelerde bulunan Sarıkahraman, “Üreticilerimiz gübre atarken fındık ocaklarının dibine çok yaklaşılmadan dal iz düşümü takip edilerek gübre atmalı. Ocak ve şubat ayında üreticinin kara gübre olarak tabir ettiği potasyum gübreyi atması gerekiyor. Kireci Aralık ayında atması gerekiyor. İçinde bulunduğumuz süreçte ise Mart ayından sonra azotlu gübre atılması gerekiyor.” diye konuştu. 

-“Çiftçilerimize her türlü yardımı yapmaktayız”-

Gübreleme ve diğer her türlü konuda bilgi almak isteyen üreticilere kapılarının her zaman açık olduğunu ifade eden Osman Sarıkahraman, “Gübrelemeyi nasıl yapmalıyım’? Diyen vatandaşlarımız için gerek alanda gerekse odamızda, her türlü desteği ve eğitimi vermekteyiz. Gece, gündüz hiç fark etmez üreticilerimiz gelsinler. Akkuş İlçe sınırından, Fatsa ilçe sınırına, Çaybaşı, İkizce İlçe sınırından, Terme ilçe sınırına kadar hiç far etmeden gösterebiliriz.” dedi.

Ünye KENT Haber

 

Anahtar Kelimeler : FINDIKTA, GÜBRELEME, MEVSİMİ, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız