HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Mayıs 2018 Salı Saat: 09:30

“EMEKÇİLER ADALET İSTİYOR ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CH)P Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Torun mesajında, bugün Türkiye’nin her zamankinden daha çok dayanışmaya ve daha
“EMEKÇİLER ADALET İSTİYOR ”

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CH)P Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Torun mesajında, bugün Türkiye’nin her zamankinden daha çok dayanışmaya ve daha çok uzlaşıya ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

 

Toplumsal refahın en önemli unsurunun emeğe, üretene ve çalışanın haklarına gösterilen saygı olduğunu söyleyen Torun, “Ülkemizin kalkınmasına,gelişmesine ve büyümesine, en çok katkıyı, şüphesiz çalışan, üreten, işçi ve emekçi vatandaşlarımız sağlamaktadır. Ancak siyasi iktidar, yıllarca işçiyi ve emekçiyi yok saymış, Türkiye’yi ucuz emek cenneti haline getirmiş,işçiyi yalnızlaştırmış ve çaresiz bırakmıştır. Kayıt dışı çalışan ve çocuk işçi sayısını rekor seviyelere taşımıştır. İş kazalarında her yıl binlerce işçi yaşamını yitirmekte ve sakat kalmaktadır. İş sağlığı ve güvenliğini sağlamakla görevli olanlar bunun yerine işçi ölümlerini fıtrattan saymaktadır.İşsizliğin ve yoksulluğun en üst seviyede yaşandığı bu dönemde, iktidar çalışanlar üzerindeki baskılarını daha da arttırmış, çalışma barışını bozmuş, işçiyi ve emekçiyi örgütsüz bırakmış yandaş sendikalarına mecbur etmiştir.Emekçilerin yaşam hakkını yok sayan bir sistem, antidemokratik bu düzen asla kabul edilemez.”dedi.

 

Emekçinin ve çalışanın demokratik ve barışçı yollarla hakkını talep etmesinin, onurlu bir yaşam istemesinin en doğal hakkı olduğunu söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun, “Ülkenin kalkınmasında alın terini ve emeğini ortaya koyan tüm emekçiler adalet istiyor, özgürlük ve demokrasi istiyor. Bizim de CHP olarak en büyük dileğimiz ve amacımız, alınteriyle çalışan ve üreten tüm emekçilerimizi barış ve refah içerisinde yaşayacakları günlere kavuşturmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçilerimizin sorunlarının çözüldüğü, çalışma koşullarının iyileştirildiği ve emeklerinin tam karşılığını alacakları günlere kavuşmalarını diliyor, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”dedi.

 

 

Anahtar Kelimeler : “EMEKÇİLER, ADALET, İSTİYOR,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız