HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
28 Mayıs 2018 Pazartesi Saat: 10:24

"REKOLTE OYUNU DEVAM ETTİRİLMEK İSTENİYOR"

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra İspanyada yapılan bir toplantıda açıklanan rekolte tahminin bir algı operasyonu olduğunu belirterek, yerli ve yabancı tarım tekellerinin oyununa gelmeyeceğiz, dedi.
"REKOLTE OYUNU DEVAM ETTİRİLMEK İSTENİYOR"

Tüm Köy Sen Ordu Şube Başkanı Zekayi Sağra İspanya'da yapılan bir toplantıda açıklanan rekolte tahminin bir algı operasyonu olduğunu belirterek, yerli ve yabancı tarım tekellerinin oyununa gelmeyeceğiz, dedi.

            Sağra, "Her yıl aynı algı operasyonu yapılıyor. Fındık çok olacak deniyor yetmiyor yurtdışı üretimin oranını da yüksek tutalarak Türkiye fındık üreticileri tedirgin edilmek isteniyor. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Herkes çok iyi biliyor ki, fındık rekoltesi beklenenden daha da az olacak." dedi.

            TARSİM de fındık yok diyor

            Sagra, açıklamasını sürdürerek, "İyi biliyoruz ki rekolte düşük. TARSİM bile bunu kabul ediyor. Üreticilerimizin başvurusu üzerine TARSİM mühendisleri yerinde incelemeler yaptılar. Yüzde yüz, yüzde 80 oranında zarar olduğuna yönelik raporlar yazdılar. Genel anlamda bu oranlar olmasa yüksek seviyede rekolte düşüklüğü olan yerler var. Şimdi İspanya'da yapılan toplantıda da 640 bin ton fındıktan söz ediliyor. Bu açıklamaya abartı demek bile az. Kabul edilemez bir iddia. Fındık fiyatına yönelik operasyon yapılıyor." diyerek tepki gösterdi.

            Fındık politikası bir bütün

            Sagra, fındık fiyatı üzerinden yapılan tartışmaları yeterli bulmadıklarını dile getirerek, "Fındıkta sorun yalnızca fiyat değil. Fiyat son halka. Tarım-fındık politikaları, çıkarılan yasaların üreticilerin zararına olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Yasalarda değişiklik yapılmadan, serbest piyasa kuralı değiştirilmeden, kooperatifleşmeyi ve örgütlenme hakkının önündeki engeller kaldırılmadan fiyat üzerinden yapılan tartışmalar yeterli değil. Fındık fiyatını da belirleyen bir yöntem yasalaşmalıdır. Bu yıl iyi fiyat verilse de gelecek yılların güvencesi nasıl sağlanacak?" dedi.

            Üreticileri mağdur edenlere oy yok

            Sagra seçimlerle de ilgili açıklama yaparak, "Üreticilerin yüzü gülmedi. Her yıl mağduriyet büyüyor, üreticiler üretimden uzaklaşmak zorunda bırakılıyor.  Mağduriyetimize neden olan politikaları uygulayanlara oy yok. Yeter artık, diyoruz. Seçim meydanlarında fındık fiyatı açıklanmasını da kabul etmiyoruz. Öncelikle fiyatın belirlenme yönetimi hakkında yasa çıkarılmalıdır. Maliyet hesaplanmadan verilen fiyat doğru değil. Fiyat politikası güvence altına alınmalıdır." dedi.

Anahtar Kelimeler : "REKOLTE, OYUNU, DEVAM, ETTİRİLMEK, İSTENİYOR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız