HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
1 Temmuz 2018 Pazar Saat: 10:01

REKTÖR YARILGAÇ ÜNİP TOPLANTISINA KATILDI

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleştirilen 18’inci Üniversiteler Arası İş Birliği Programı (ÜNİP) toplantısına katıldı. Cumhuriyet Üniversitesi Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen topla
REKTÖR YARILGAÇ ÜNİP TOPLANTISINA KATILDI

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Cumhuriyet Üniversitesinde gerçekleştirilen 18’inci Üniversiteler Arası İş Birliği Programı (ÜNİP) toplantısına katıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Mihmandar Uygulama Oteli’nde düzenlenen toplantıya ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç’ın yanı sıra Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma ile ÜNİP’e üye üniversitelerin Rektör Yardımcıları ve ÜNİP temsilcileri katıldı.

ÜNİP’in kuruluş aşamasında gerçekleştirilen çalışmalar ve 2014 yılında yenilenen ÜNİP protokolünün içeriği ile ilgili bilgilerin yer aldığı toplantıda yenilenen protokolün katılımcı üniversitelerin kendi aralarında birtakım iş ve işlemleri kolaylaştırmak adına gerek ön lisans ve lisans eğitimi gerek bilimsel sosyal faaliyetler gerekse üniversitelerin diğer alt yapı kapasiteleri ekip ve ekipmanları açısından birbirleriyle ortak çalışabilmeleri gibi konuları yer aldı.

Üniversiteler arasında iş birliği yapılmasının önemine vurgu yapan ve ÜNİP’in bu iş birliklerini artırabileceğini ifade eden Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, “Biz üniversiteler olarak bazı imkânlarımızın farkında değiliz veya bir başka üniversitelerin hangi imkânlara sahip olduğunu bilmiyoruz. Araştırmalar noktasında birbirimize yardımcı olacağız şeyler var. Örneğin bizim CÜTAM ve CÜTFAM gibi birimlerimiz var. Burada önemli cihazlar var. Çevre üniversitelere ve Türkiye’ye hizmet verebileceğimiz cihazlarımız var. Bir başka üniversitede de bizim ihtiyacımız duyduğumuz cihazlar vardır. Buradan İstanbul’a göndermek yerine örneğin Tokat’ta, Nevşehir’de, Ordu’da yaptırabiliriz. Bu şekilde belki de daha da hızlı olabilir. Bu bilgileri de bilmemiz bütün üniversitelerimiz için önemli. ”dedi.

Üniversiteler arasında ön lisans ve lisans düzeyinde iş birliği yapmak, ortak bilimsel ve teknolojik araştırma-geliştirme projeleri hazırlamak gibi amaçları olan Üniversiteler Arası İş Birliği Programının (ÜNİP) 18’inci toplantısına katılan ODÜ Rektörü Prof. Tarık Yarılgaç, “Devlet ve Vakıf üniversitelerinin kaynaklarını, fiziki ve teknik alt yapısını, bölgenin dinamiklerini ve potansiyellerini dikkate alarak özgün misyonlarını geliştirmesi gerekmektedir. Dolayısıyla ÜNİP üyesi üniversiteler olarak bu doğrultuda iş birliğine gitmekte ve kurumlar arası dayanışmayı güçlendirerek hareket etmekteyiz. Yükseköğretim kurumları olarak üniversitelerimizin gelişimini belli alanlarla sınırlamadan, faaliyetlerimizi toplum odaklı çalışmalarla destekleyerek ülkenin gelişimi adına ortak projelere imza atmayı sürdürmekteyiz. Bununla birlikte öğrencilerimize daha iyi bir eğitim sunmak için gerek fiziki mekânlar ve teknik alt yapı hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi gerekse bilimsel çalışmalarımızın sayısının ve çeşitliğinin artırılmasına yönelik ortak girişimlerimizi de hızlandırmaktayız. ÜNİP’e üye üniversiteler olarak bu ve benzeri toplantılar vasıtasıyla her fırsatta iş birliklerimizi genişleterek eğitim başta olmak üzere sanayi, tarım, sanat, spor gibi birçok alanda ülkemizin gelişimine katkı sağlamaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : REKTÖR, YARILGAÇ, ÜNİP, TOPLANTISINA, KATILDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız