HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
17 Temmuz 2018 Salı Saat: 09:11

TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZDA TARİH YAZDI

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Fetö Terör örgütünün darbe girişiminin ikinci yıl dönümü Demokrasi ve Birlik Günü’nde tüm yurtta olduğu gibi Fatsa da program düzenlendi.
TÜRK MİLLETİ 15 TEMMUZDA TARİH YAZDI

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen Fetö Terör örgütünün darbe girişiminin ikinci yıl dönümü Demokrasi ve Birlik Günü’nde tüm yurtta olduğu gibi Fatsa da program düzenlendi.


15 Temmuz Özgürlük Meydanında düzenlenen programa Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Muharrem Aktepe, İlçe Garnizon Komutanı Jn.Yarbay Halit Gülten, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Fatsa halkı katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başladı. Daha sonra Fatsa Müftülüğüne bağlı din görevlileri Necati Ergül, Ahmet Özay, Mehmet Sarıkaya, Fahri Oran kuranı kerim okudular, ilahiler söylediler, kasideler okudular ve salat ü selam getirdiler. İlçe Müftü Vekili Mustafa Asutay’da bir dua yaptı. 

 

 “HİÇBİR GÜÇ VE KUVVET ATATÜRK’ÜN KURDUĞU BU DEVLETİ YOLUNDAN ÇEVİREMEYECEKTİR”

 

 Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı gecede yaptığı konuşmada şehitlerimiz ve gazilerimizin 15 Temmuz gecesi cesaretleri, dirayetli ile kararlı ve dik duruşları ile tarih yazdıklarını belirterek, “Büyük Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti devletini ve milletini korumak için 15 Temmuz’da silahlı darbe girişimi den sonra günlerce sokakları meydanları boş bırakmayarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkma konusunda kararlılığını ortaya koyan kardeşlerimizle 15 Temmuz Demokrasi zaferini kutlamak şehitlerimizi anma günü için toplandık. 15 Temmuz gecesi ülkemizi milletimizi demokrasimize cumhuriyetimizi aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş milletin silahlarını yine bu büyük millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı ancak milletimiz darbe girişimini sokakları ve meydanları doldurarak ölümü göze alarak hüsrana uğrattı. Şehitlerimiz ve gazilerimiz 15 Temmuz gecesi cesaretleri ile dirayetli ile kararlı ve dik duruşları ile tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki şehitlerimiz kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl 15 Temmuz demokrasi zaferi ve şehitlerimizi anma gününde kendilerini gönülden yâd edecek hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

 

 Türkiye’yi parçalayacaklarını devlete teslim alabileceklerini sanarak 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler ertesi gün akşam olmadan sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. Bu darbe girişimi milletimize Meclisimize demokrasimize Cumhuriyetimize aydınlık yarınlarımıza ve şanlı Ordumuza karşı  yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz bizim göz bebeğimizdir. Bu hain darbe girişimi Türkiye’mizin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmeyi Türkiye Cumhuriyetini sömürgeci batılı devletlerin el ele zemin hazırlayacak bir kaos ortamı sürüklemeye amaçlıyorlardı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini istihbarat teşkilatını emniyet ve Silahlı kuvvetlerini, Başbakanlık makamına teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapıyla karşı karşıya kaldık. Bu vatan kolay kazanılmadı, bu vatanın kazanılması için Çanakkale’de Sakarya’da Dumlupınar’da binlerce şehit verdik. Vatanımızı düşman işgalinden kurtardık, yeni bir devlet kurduk. Halkın olan Cumhuriyetle yönetilen herkesin eşit olduğu herkesin devlet hizmetlerinden eşit faydalandığı bir devlet kurduk. Kimseye inanmayın devletimiz çok ama çok güçlüdür. Hiçbir güç ve kuvvet Büyük Atatürk’ün kurduğu bu devleti yolundan çeviremeyecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir millettir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları genlerindeki gururla hareket etmiş Allahu ekber Türkiye nidalarıyla 15 Temmuz gecesinin karanlığında bir ışık gibi parlayan aziz şehitlerimizi rahmetle gazilerimizi şükranla anıyorum. Dünya tarihinde bir ilki yaşatan darbecilere darbe yapan büyük Türk milletini önünde saygıyla eğiliyorum. Büyük Atatürk rahat uyu emanetin emin ellerde” dedi. 

 

 

 Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı’nın konuşmasından sonra Payitaht dizisi danışmanlarından 2.Abdulhamit’in torunu Orhan Osmanoğlu ve tarihçi yazar Selman Kayabaşı Fatsalılarla söyleyişi gerçekleştirdi. 

 Bu söyleyişinin ardından Fatsalı gençler günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okudular. Programda ayrıca 15 Temmuz destanı ile ilgili video gösterimi gerçekleştirildi. Tüm katılımcılara Fatsa Belediyemiz tarafından nohutlu pilav ikramı yapıldı. 

 

Anahtar Kelimeler : TÜRK, MİLLETİ, 15, TEMMUZDA, TARİH, YAZDI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız