HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
14 Eylül 2018 Cuma Saat: 09:29

Şeker Hastalığı Cerrahi İşlemle Son Buluyor!

Sürekli yüksek kan şekeri düzeyi, saptanmayan veya kötü kontrol edilen şeker hastalığı, uzun süreli, zayıflatıcı, yaşamı tehdit edici felç, kalp krizi, körlük, böbrek yetmezliği, el ve ayaklarda yara, ülserlere, cinsel isteksizlik ve
Şeker Hastalığı Cerrahi İşlemle Son Buluyor!

Sürekli yüksek kan şekeri düzeyi, saptanmayan veya kötü kontrol edilen şeker hastalığı, uzun süreli, zayıflatıcı, yaşamı tehdit edici felç, kalp krizi, körlük, böbrek yetmezliği, el ve ayaklarda yara, ülserlere, cinsel isteksizlik ve sertleşme sorunlarına neden olur. Ek olarak geciken yara iyileşmesi ve fırsatçı enfeksiyonlara eğilim gibi kısa süreli komplikasyonlara da sebep olabilmektedir. Tüm bu komplikasyonlar, diyabetli bireylerin yaşam kalitesini, verimliliğini ve yaşam süresini önemli ölçüde azaltabilmektedir.

Medical Park Ordu Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, Tip 2 Diyabet hastalığının önemine değinerek şunları kaydetti; “Türkiye’deki diyabetli bireylerin yaklaşık %40’ının, hastalıktan habersiz olduğu tahmin edilmektedir. Aynı zamanda tip 2 diyabet tedavisi çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. Tedavi olanların çoğu kontrolsüzdür. En iyi tedavi yöntemleri ile hastaların ancak %30-40’ı tedavi edilebilmektedir. Medikal yöntemlerle tedavi edilemeyen hastaların şeker hastalığı ile birlikte seyreden yüksek tansiyon, kolesterol ve en önemlisi yüksek kan şekeri veya aşırı kilo, gece uykuda solunum durması, dizlerde kireçleme gibi sorunlarının kontrol altında tutulamıyor olması durumunda cerrahi tedavi yöntemi uygulanmakta ve hasta bu şikayetlerinden tamamen kurtulabilmektedir.”

İyi ve doğru değerlendirilmiş hastalarda cerrahi tedavi sonuçları, hastaların %90’ından fazlasında ilaç ve insülin kullanımına gerek kalmaksızın kan şekerinin kontrol altına alınabildiğini göstermektedir diyen Dr. Gökosmanoğlu; “Normalde tip 2 diyabet hastalarının 10-12 yıllık bir süre zarfında kendi insülin rezervlerini tükettiği kabul edilir ve genellikle bu dönemden sonra organ hasarlarına ait emareler kendini belli etmeye başlar ve her hasta insülin kullanmak zorunda kalır. Kan şekeri yüksekliği, insülin ve ilaçlarla kontrol alınamayan hastalar için metabolik cerrahi iyi ve bugün için alternatifsiz bir seçimdir. Metabolik cerrahi sonrası bu tür hastalar ilaç ve insülini tamamen bırakabilir.” dedi.

Anahtar Kelimeler : Şeker, Hastalığı, Cerrahi, İşlemle, Son, Buluyor!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız