HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Mayıs 2016 Pazartesi Saat: 09:03

İŞTE ÇÖP KÜLTÜRÜMÜZ!...

Ordu’da çöp kültürünün hala oluşmadığı bir kez daha ortaya çıktı.
İŞTE ÇÖP KÜLTÜRÜMÜZ!...

ÖZEL HABER: ŞAFAK DELİÇAKAR

Ordu’da çöp kültürünün hala oluşmadığı bir kez daha ortaya çıktı. Uzun yılardır özellikle Karadeniz’de Ordu, Giresun illerinde kutlanmakta olan Mayıs Yedisi diye bilinen günde, Ordu sahili ve iç kesimlerde ki caddeler adeta çöp deryasına döndü. Mayıs Yedisi için Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turistlerin; “İşte milletimizin çöp kültürü anlayışı bu” sözleri de hayli dikkat çekti.

İlimizde ve Ülkemizde her yıl çeşit çeşit festival, şölen ve panayırlar düzenleniyor. Kültürel değerlerimizin yaşatılması adına yaşatmaya çalıştığımız geleneklerimizde ise bazı kötü davranış şekillerinden maalesef uzak duramıyoruz. Böylesine güzel günlerimizi ya maganda kurşunları, ya trafik canavarı, ya da çöp deryaları kursağımızda bırakmaya devam ediyor.

Oysa Avrupa  ve Dünya’nın çeşitli ülkelerinde de yapılan festival, şölen ve panayırlar da bizde ki olumsuz görüntüleri onlarda da görmek pek mümkün değil. Yaşam kültürümüz içerisinde içerimizde oluşturduğumuz çöp kültürünü sadece ayak bastığımız çevremizi en iyi şekilde kirletmekle tüketiyoruz.

Festival ve Panayır haline dönüştürdüğümüz günde Ordu’da yaklaşık 700 esnaf şehrin muhtelif yerlerine sergi ve stand açtı. Yiyecek ve içecek stantlarıyla birlikte yoğunlaşan tüketim arzıyla birlikte ortaya çıkan manzaralara dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlerde pek hoş bakmadı.

Oysa ki, Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerinde kutlanmakta olan bu özel günlerde her esnafın plastik çöp kovalarının olduğu, vatandaşlar içinde ek takviye konteynırların yerleştirildiğine tanık olmaktayız. Bu durum karşısında ilgili ve yetkililerin bundan sonra ki şenlik, festival ve etkinliklerde nasıl önlem alacakları da merak konusu olurken, vatandaşlar tarafından benzer görüntülerin aynısının da önümüzde ki  gün, ay ve yıllarda yeniden yaşanmaması temennisi ağır bastı.

Öte yandan gerek Büyükşehir Belediyesinin gerek se Altınordu Belediyesi ekiplerinin günün ilk ışıklarına kadar yaptıkları temizleme çalışmalarıyla ortaya çıkan görsel kirliliğin önüne geçilmiş oldu. Çevre ve insan sağlığını tehdit eden atıkların belediye ekipleri tarafından toplanarak bertaraf edilmesi de memnuniyetle karşılandı.

Her yıl esnafların bu konuda hazırlıksız gelmelerine bir anlam verilemezken, vatandaşlarında özellikle kabuklu yemiş başta olmak üzere bazı katı ve sıvı atıkları da nasıl sahilde kaldırımların göbeğine göbeğine bıraktıkları da şaşkınlık ve hayretle karşılandı.

Diğer taraftan gün boyunca deniz kıyılarında piknik yaparak günü geçiren vatandaşların çoğunun da çevre konusundaki tavır ve tutumları da esnaf ile hareket halinde ki vatandaşları da aratmadı. Kıyı şeridini de özel ekiplerle günün ilk saatlerine karşı temizleyen belediye ekiplerine de duyarlı vatandaşlar memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ettiler.  

Anahtar Kelimeler : İŞTE, ÇÖP, KÜLTÜRÜMÜZ!...

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız