HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
25 Ekim 2018 Perşembe Saat: 10:22

TÜM KÖY SEN TBMM’DE

Tüm Üretici Köylüler Sendikası TBMM’de partilerin Tarım Komisyonlarıyla görüşerek Fındıkta Çözüm Önerileri Raporunu iletecek.
TÜM KÖY SEN TBMM’DE

            Tüm Üretici Köylüler Sendikası TBMM’de partilerin Tarım Komisyonlarıyla görüşerek Fındıkta Çözüm Önerileri Raporunu iletecek.

            Tüm Köy Sen Genel Merkezi ve Ordu Şubesi’nin hazırladığı “Fındıkta Çözüm Önerilerimiz” başlıklı raporda asıl olanın tarım yasasında değişiklik yapılarak üreticilerin ve tarımın korunmasının gerekliliğini vurguladıklarını belirten Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra, “Muhalefet milletvekilleri ve kurum temsilcileri sürekli TMO’nun fındık almasının gerekliliğini vurgulayarak asıl tartışılması gerekenlerin önünü kesiyorlar. İktidarın niyeti belli, onlar piyasayı tarım ve gıda tekellerine teslim ettiler.” diyerek tepki gösterdi.

            Sıra Meclis’te

            Sağra, “Tüm Köy Sen olarak olanakları ölçüsünde üreticilerin taleplerini dillendirdik, neler yapılması gerekenleri anlatmaya çalıştık. Şimdi görev Meclis’in” diyerek şu değerlendirmeyi yaptı. “Ortaya konuşmak kolay. Önemli olan kalıcı çözüm üretmek. Muhalefet partileri fındıkla ilgili araştırma önergesi verdi ama önergeyi verenler oturuma katılmadılar. İktidar yanlış içinde ama muhalefette de istediğimiz çalışmayı yapmıyor. Bu nedenle taleplerimizi grupların Tarım Komisyon Başkanlarına iletmeyi uygun gördük. Taleplerimizin takipçisi olacağız.”

            Amacımız üzüm yemek

            Üretici köylülerin sendikası olarak amaçlarının bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek; çözüm üremeye yönelik çalışmalar yapmak olduğunu belirten Sağra, “Sendika olarak emeğimizin ve ürünümüzün savunucuyuz. Bizim yanımızda olanlarla beraber olacağız. Üreticiler olarak bakış açımız bu. Bu nedenle de ayrım yapmadan tüm parti gruplarıyla görüşeceğiz. Yalnızca Meclis’te değil, Meclis dışı partilerle de görüşmeye çalışacağız.” dedi.

           

Anahtar Kelimeler : TÜM, KÖY, SEN, TBMM’DE

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız