HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
27 Ekim 2018 Cumartesi Saat: 11:23

“NEDEN OLMASIN”

Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Rehber Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Onur Torun, Ordu ilinde 2012 yılından itibaren faal olarak yapılmaya başlanan bir spor dalı olan Oryantiring son yıllarda oldukça rağbet görür bir duruma geldi
“NEDEN OLMASIN”

Penbe İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi Rehber Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Onur Torun, Ordu ilinde 2012 yılından itibaren faal olarak yapılmaya başlanan bir spor dalı olan Oryantiring son yıllarda oldukça rağbet görür bir duruma geldiğini belirtti.

Torun, ‘Neden Olmasın’ projesi hakkında yaptığı açıklamada; “Yaş ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin herkesin yapabileceği bir spor olan Oryantiring özellikle doğaseverlerin ilgi alanlarına girmiştir. “Doğada Koşarak Satranç Oynamak” olarak da adlandırılan bu sporda Ordu ilimiz marka şehirlerden bir tanesidir. Her yıl federasyon yarışlarına katılan kulüplerimiz çok iyi dereceler çıkarmakta, okullar arası yarışmalarda ise Türkiye birinciliğine kadar uzanan sayısız başarılara imza atmaktadır” dedi.

            İşte tamda bu noktada bizlerde Penpe-İzzet Şahin Güzel Sanatlar Lisesi olarak dedik ki “NEDEN OLMASIN” neden dünya şampiyonu takımlar başta okulumuz olmak üzere, Ordu’dan veya Türkiye’nin başka bir yerinden çıkmasın diyen Torun, şöyle devam etti; “Hemen okulumuz sporcuları bile bir araya gelerek bir çalışma grubu kurduk ve bir proje hazırladık. Hazırladığımız proje Gençlik Projeleri Destek Programı  (2018/1)  Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmeye değer bulundu. Düşük bütçeli ancak etki alanı çok büyük olacak olan projemizde ihtiyaç duyulan malzemelerin alınması,  il içi ve il dışı yarışlar, Oryantiring kampları, milli sporcularla diğer sporcuların bir araya geleceği paneller, okullarda bu sporun tanıtılması, halka açık yerlerde yapılarak bilinirlik ve görünürlüğünün artırılması ve gibi faaliyetler gerçekleştirilecektir.

            En yakın faaliyetimiz 3-4 Kasım tarihlerinde Gölköy Ulugöl Tabiat Parkında yapılacak olan kampımızdır. Bu kampa Ordudan 3 Mersinden 1 Olmak üzere 4 kulüp, ayrıca ordudan 5 farklı okulun sporcuları olmak üzere 80 sporcu katılacaktır. Proje kapsamında tüm sporcuların ulaşım,konaklama,yemek giderleri karşılanacak, aynı zamanda her sporcuya projeye özel yaptırılan thisort ve şapka hediye edilecektir. Bunların yanında kampa özel yaptırılan ödüller ve plaketler katkı sunan ve dereceye giren sporcu ve antrenörlere takdim edilecektir.  Bir doğa harikası olan Ulugöl’ün daha büyük yarışlara ev sahipliği yapabilmesi için yaptığımız girişimlerde, Gölköy Belediyesi haritanın genişletilmesi ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilmek için her türlü yardımı yapmaya hazır bulunduklarını ifade ettiler. 

            Ulugöl Oryantiring kampında  bungalov evlerde konaklayacak olan sporcular  1 Adet Uzun Mesafe,  1 Adet Arazi-Münhani,  1 Adet Gece Yarışı ve 1 Adet Bayrak Yarışı olmak üzere 4 farklı tür yarış yapacaklardır. Bunlara ilaveten Ordu dan çıkan milli sporcularla kulüp sporcularının bir araya getirileceği ve deneyim paylaşımlarının yapılacağı bir panel yapılacaktır. Amacımız önce Ordu’ya çok büyük kitlelerin katılacağı kademe yarışlarını alabilmek devamında ise Dünya Şampiyonlarını çıkarabilmektir.

Görselliği oldukça yüksek olan bu kampımıza “NEDEN OLMASIN” sloganı ile katılabilecek tüm spor ve doğa severleri bekliyoruz” diye konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : “NEDEN, OLMASIN”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız