HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
23 Kasım 2018 Cuma Saat: 08:58

“CEHALETİN DÜŞMANI ÖĞRETMENLERDİR”

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı
“CEHALETİN DÜŞMANI ÖĞRETMENLERDİR”

 

Ordu Valisi Seddar Yavuz’un 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle mesaj yayınladı

Vali Yavuz mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

 

Büyük fedakârlık ve özveri göstererek, geleceğimizin teminatı olan sevgili yavrularımızı yetiştiren, onlara iyiyi ve doğruyu öğreten, milli ve manevi değerlerimizi, iyi insan ve vatandaş olmayı, vatan ve millet sevgisini aşılayan, çağın gerektirdiği bilgi düzeyine ulaştıran öğretmenlerimize armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bizler, hayatın merkezine insanı alan, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturuyla hareket eden bir medeniyetin mensubuyuz. Bu itibarla tüm hayatımız boyunca etkisini yakından hissettiğimiz, kişiliğimizin ve karakterimizin şekillenmesinde önemli pay sahibi öğretmenlerimizin gayretleri, her türlü takdire ve övgüye layıktır.

Şüphesiz! dünyanın her yerinde öğretmen saygındır, değerlidir. Ama bizim medeniyetimizde, öğretmenin yeri çok daha yücedir. Hz. Peygamberimizin, ‘ilim öğrenmek kadın, erkek her Müslüman’a farzdır’ hadis-i şerifi, öğretmenlerin Allah’ın emrini yerine getirdikleri gibi, ilme aracılık ederek, ne kadar kutlu bir vazife üslendiklerine de işaret etmektedir.

Nitekim, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler! Yeni nesli, cumhuriyetin fedakâr öğretmen ve eğitimcileri, sizler yetiştireceksiniz. Ve yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin maharetiniz ve fedakârlığınız derecesiyle orantılı bulunacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular ister! Yeni nesli, bu özellik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir... Sizin başarınız, Cumhuriyetin başarısı olacaktır.” Vecizesi, nasıl bir kültür ve medeniyetin mirasçıları olduğumuzu ispatlar niteliktedir. Biz biliyoruz ki, toplumun düşmanı cehalettir, cehaletin düşmanı öğretmenlerdir.

Bu vesileyle; kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutlar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Aatatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum.

 

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız