HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Kasım 2018 Cumartesi Saat: 10:02

“MİLLETLERİ KURTARANLAR, ÖĞRETMENLERDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Başkan Furtun açıklamasında şunları kaydetti: “ Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kas
“MİLLETLERİ KURTARANLAR, ÖĞRETMENLERDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Başkan Furtun açıklamasında şunları kaydetti: “ Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği sıfatını kabul etmiş ve bu tarih itibari ile Türkiye'de Öğretmenler Günü kutlanmaya başlanmıştır.

Öğretmenlerin başımızın üzerinde yeri var. Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşama hazırlayan kimsedir. Bir kişi, eğitiminin herhangi bir aşamasında iyi bir öğretmene rastlamışsa, aradan yıllar geçse de onu unutamaz. Onun kazandırdığı alışkanlıklar ömür boyu sürer.

Ne var ki bugün Türkiye'de eğitimci kalitesi yerlerde sürünüyor. Çünkü beslenme, barınma gibi temel ihtiyaçlarının peşine takılan öğretmen okumuyor, kendini geliştirmiyor, ufkunu bilginin geniş evrenine kaydıramıyor.

Türkiye'deki öğretmenler her gün biraz daha zorlaşan ekonomik, demokratik ve mesleki sorunlar arasında boğuluyor. Oysa çağdaş ve daima ileriye bakabilecek bir eğitim anlayışı için “nitelikli eğitim için nitelikli öğretmen” yaklaşımını benimsemeli. Eğitimin ve eğitim emekçilerinin niteliğini olumsuz yönde etkileyen bütün sorunların giderilmesi gerekir.

Eğitim emekçileri özlük hakları ile sosyal haklarını kullanma konusunda da büyük sıkıntılar yaşıyor. Sorunların, her yıl katlanarak büyümesi; öğretmenlerin ve eğitim hizmetlerinin yoksulluk sınırının altında maaş almaları gibi etmenler, eğiticinin beynini yeterince meşgul ediyor, nitelikli eğitim için düşünme enerjisi bırakmıyor. Onları en çok yaralayan durumlardan biri de diğer ülkelerde çalışan eğitim emekçileri arasındaki sosyo- ekonomik uçurumun daha da büyümesidir.

Türkiye'de eğitim emekçileri aldığı maaşla günlük besin ihtiyaçlarını bile karşılamakta güçlük çekiyor. Eğitim sisteminin esas yükünü çeken, sistemin içinde bulunduğu sorunlar ve sıkıntılarla boğuşan öğretmenler, tam anlamıyla açlığın ve yoksulluğun kıskacında yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Kaliteli öğretmenlerden yoksun toplumların geleceği her zaman karanlıktır ve başka ulusların kölesi olmaya mahkûmdur.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de geleceğimizin garantisi ve en önemlisi olan genç nesilleri şekillendirecek öğretmenlerin, gelişmiş birçok ülkede olduğu gibi gereken ilgi, saygı, ücret, iş yükü, sosyal haklar, sağlık güvencesi, eşit değerlendirme, iş güvenliğine sahip olması gerekiyor. Dünyanın birçok ülkesinde eğitime yapılan yatırım, uzun vadede en önemli yatırımdır. Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en iyi miras iyi ve nitelikli bir eğitim sistemi ve iyi yetişmiş nesiller olmalıdır.

“Milletleri kurtaranlar; yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır” diyor ulu önder Mustafa Kemal Atatürk.

Sevgili Atam, öğretmeni bu kadar hırpalayıp ezmemize rağmen ayaktalar ve çok şükür millet olma kabiliyetimizi koruyoruz…

Bu duygu ve düşüncelerle Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyor. Ebediyete intikal eden ve şehit olan bütün öğretmenlerimizi saygı ile anıyorum.

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız