HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
4 Aralık 2018 Salı Saat: 10:23

“MUHTARLIĞI EK İŞ DEĞİL, TEK İŞ OLARAK GÖRECEĞİM”

Altınordu İlçesi Durugöl Mahallesi Muhtar Adayı Meftune Güler, seçim çalışmalarına start verdi. Durugöl mahallesi sakinlerinin yoğun ısrarı ile adaylığa çıkan Meftune Güler, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda projeleri
“MUHTARLIĞI EK İŞ DEĞİL, TEK İŞ OLARAK GÖRECEĞİM”

Altınordu İlçesi Durugöl Mahallesi Muhtar Adayı Meftune Güler, seçim çalışmalarına start verdi. Durugöl mahallesi sakinlerinin yoğun ısrarı ile adaylığa çıkan Meftune Güler, gazeteci Şafak Deliçakar’a verdiği röportajda projelerini ve hedeflerini ortaya koydu.

Şafak Deliçakar: Sayın Güler, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Medeni cesaretinizden dolayı sizi tebrik etmek istiyorum. Seçme ve seçilme hakkının yanı sıra yönetimde de hanımların gösterdiği cesarete bizlerde her zaman destek vermeye gayret ediyoruz. Röportajımıza sizi tanıyarak başlamak istiyorum. Evet Meftune Güler kimdir?

Meftune Güler: Hoşbulduk sayın Deliçakar. Ben Adalet bakanlığından emekli bir devlet memuruyum evliyim. 2 tane çocuğum var. Mahallemde bir çeşit eksiklikler görüyordum nasıl ki bir kadının eli eve değdiği zaman evi içi güzelleşir mahalle de bireylerin yaşadığı bir yer olduğu için oraya da bir kadın elinin değmesini istedim. Bunun için göreve talip oldum kadınların dertlerini sıkıntılarını bilen bir insanım. Mahallelerde neler yapılmak gerektiğini iyi bilen bir insanım. O yüzden Durugöl mahallesine el atmak istedim.

Şafak Deliçakar: Kafanızda nasıl bir Durugöl Mahallesi oluşturdunuz?

Meftune Güler: Ben bunu kendi kafamda tasarlıyorum. Mahalleme baktığım zaman genellikle kadınlarımızın çoğunluğu bir bayan muhtar özlemi içerisinde. Bunun nedeni de kadınlarımızın bir sorunu olduğu zaman bir erkek muhtara gidip te sorunlarımızı anlatamıyoruz diyorlar. Bizim yapamadığımız o yapar bize ön ayak olur diye söylüyorlardı.  Bende bu görevi üstendim üstesinde de geleceğimi biliyorum çünkü adalet bakanlığında çalışırken bu sorunları biliyordum. Tabi ki bu sorunları çözerken de belediye başkanımızdan valimizden kaymakamımızda çeşitli yardımlar alarak ortak çalışarak sorunlarımızı çözmeye adayım.

Şafak Deliçakar: Size gelen şikâyetler en çok hangi konuda öne çıkıyordu?

Meftune Güler: Bana söylenen en büyük sorun bayan bir muhtarın olması muhtarlığın daima açık olması muhtara gelip dertlerini rahatça anlatmak istemeleri yönündeydi. Mahallemizde parklarımız ve okullarımız var bunların güvenlik sorunu ile ilgili sıkıntılarımız var benim en başta yapacağım iş bu sorunları çözmek.

Şafak Deliçakar: Gençlere yönelik projelerinizden bahseder misiniz?

Meftune Güler: Genç kızlarımız ve erkeklerimiz için spor aktivitelerini yerine getirebilecekleri mekânların daha da çoğalmasını amaçlıyorum. Onlar için kitap okuyabilecekleri bir kütüphanemiz yok. Bunun için çabalayacağım. Sohbet edebilecekleri kafeler bunun yanı sıra gençlerimize mahallemizde çeşitli görevler vererek onları sorumluluk sahibi yapmak için bazı kurslar açılması için mücadele edeceğim ama en çok gençler için istediğim eğitim.

Şafak Deliçakar: Mahallede bir sıkıntı olduğunda akla ilk gelen kişi muhtardır. Siz böyle bir durumda ne yapacaksınız?

Meftune Güler: Mahallemizde böyle bir olay olduğunda benim orda olmam gerekir ve nereyi aramam gerekirse o anda el atarım gece ya da gündüz fark etmez telefonum her zaman açık olacaktır. Muhtarlığı ek iş olarak değil tek iş olarak göreceğim.

Şafak Deliçakar: Altınordu’da muhtarlıklarda mesai saatleri içerisinde bazı muhtarlar yerlerinde olmuyor, siz bu durumu bir aday olarak seçildiğiniz takdirde nasıl bertaraf edeceksiniz?

Meftune Güler: Bu sıkıntıyla bana gelenlerde oldu. Vatandaşlarımız muhtarları yerlerinde bulamıyor ve hiçbir işini halledemiyor. Ben saat 9’da mesaiyi başlatacağım bayan erkek fark etmez sorunlarını dinleyeceğim valilikte ya da başka bir yerde de işim olsa bile asla muhtarlığın kapısı kapalı olmayacak bir kişi görevlendireceğim yardımcı olacaklar.

Sadece bir sıkıntısı olan vatandaşım içinde geçerli bir durum değil. Bu evinden çıkmıştır vatandaş sohbet etmek istiyordur biz bunları da yapacağız. Orayı kendilerinin bir evi olarak görmelerini istiyorum.

Şafak Deliçakar: Sosyal yardımlaşma anlamında nasıl bir yol haritası düşünüyorsunuz?

Meftune Güler: Mahallemizde nezih olan insanlarımız var durumu iyi olan insanlarımız var bunun yanı sıra fakir gariban olan insanlarımız da var. Engelli vatandaşlarımız var. Ben bilhassa bunların yanında olmak istiyorum. Belediyeden yardım aldığımda mahallemde ne kadar yardıma muhtaç vatandaşım varsa bunların tespitini yapıp ben onları rencide etmeden tek tek evlerine gidip elimle bırakacağım. Ulaşamadıkları yerler için elleri kolları olacağım. Kurban bayramında durumu iyi olan ailelerle birebir konuşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak istiyorum. Arada bir köprü olmak istiyorum.

Şafak Deliçakar: İl dışında okuyan gençler için burs imkânı konusunda neler düşünüyorsunuz?

Meftune Güler: Okumanın zorluklarını biliyorum ben bu yüzden onların yanında olacağım. Bir tek mahallemizde durumu iyi olan kişilerle değil iş adamlarımızla derneklerimizle görüşmeler yapıp maddi olarak ne yardım alabilirsem sağlamayı düşünüyorum. Giyim yardımına muhtaç gariban olan çocuklarımız için barınma ihtiyaçları olabilir oradan da yardımcı olabilirim.

Şafak Deliçakar: Gönlünüzde nasıl bir Durugöl var?

Meftune Güler: Durugöl mahallesinin daha da gelişmesi ileriye gitmesi daha da çağdaşlaşması için elimden gelen her şeyi yapacağım. Gerekirse tek tek kapı kapı dolaşarak alt yapısı ile parkları ile güvenlik olaylarıyla ilgileneceğim. Ben şunu diyorum çağdaşlıkta bir adım öne gitmek için yüreklerine dokunmak istiyorum. Mahallemi kendi evim gibi görüp güzelleştirmek istiyorum.

Şafak Deliçakar: Sayın Güler, tekrar konuğumuz olduğunuz için teşekkür ediyor, bu seçim takvimi sürecinde çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

Meftune Güler: Sayın Deliçakar, bende şahsıma vermiş olduğunuz bu imkan için çok teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

Anahtar Kelimeler : “MUHTARLIĞI, EK, İŞ, DEĞİL, TEK, OLARAK, GÖRECEĞİM”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız