HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Şubat 2019 Cuma Saat: 11:02

“ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Pala yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.                  
“ÖĞRETMENLERİN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

Eğitim İş Ordu Şube Başkanı Hikmet Pala ataması yapılmayan öğretmenlerin sorunları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Pala yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.                  

Eğitim sistemimiz her geçen gün artan sorunlarla tam bir çürüme içindeyken, AKP iktidarı döneminde ortaya çıkan ataması yapılmayan öğretmenler sorunu eğitimin öncelikli ve acil çözüm beklenen sorunlarından birisi haline gelmiştir.

Siyasi iktidarın atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunları ve taleplerini görmezden gelmesi kabul edilemez.

Hükümetin bugüne kadar eğitim sisteminin ihtiyacı kadar öğretmen atamaması sonucu işsiz öğretmen sayısı her yıl katlanarak artmaktadır. Bu durum işsiz öğretmenleri büyük bir strese sokmakta ve intiharlara kadar varan olumsuz sonuçlar ortaya çıkarmaktadır. Gençlerimizi buna mecbur bırakan anlayışı, ne insanlık onuru ne de öğretmenlik mesleğine biçilen değer ile bağdaştırmak mümkün değildir.

AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından sonra yapılan ilk KPSS’ye giren öğretmen adayı sayısı 127 bin 973’tü. 2018 yılının Ağustos ayında ise bu sayı 276 bin 343’e çıktı. Aradan geçen sürede, öğretmen açıklarını kalıcı olarak kapatmak için somut adımlar atılmamış, bunun sonucunda işsiz öğretmen sayısı katlanarak artmaya başlamıştır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi güvencesiz istihdam uygulamaları kalıcı hale getirilmiş, ataması yapılmayan öğretmenler kendi meslekleri dışındaki işleri yapmaya ya da asgari ücretin altında çalışmaya  zorlanmıştır.

Bakanlığın açıkladığı sayılarda bile ücretli öğretmen sayısı 100 binlere dayanmışken bir yılda 20 bin öğretmen ataması yapılması kabul edilemez.

Ordu'nun kırsal bölgelerindeki okullarda (Akkuş,Aybastı,Korgan vb.) neredeyse hiç kadrolu öğretmen bulunmamaktadır. Buna rağmen son üç yılda ilimize ilk defa atanan toplam öğretmen sayısı 101'dir. Ordu'ya bu yıl verilen 62 kişilik kontenjandan hiçbirinin en çok ihtiyaç bulunan Sınıf öğretmenliğine ayrılmaması tam bir garabettir.


Tablo bu kadar ağırken, bir taraftan da yürütülen plansız yükseköğretim politikalarıyla eğitim fakültelerinin sayısı arttırılmıştır. AKP iktidara geldiğinde 59 olan eğitim fakültesi sayısı 72’ye çıkarılmış ve sonuç olarak üniversiteli işsizler arasında öğretmenler ilk sıralarda yer almıştır. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nı, öğretmen adaylarını başka iş alanlarına yönlendirmek yerine nitelikli öğretmen yetiştirme,  eğitim fakültelerinin nitelikli programlara kavuşması ve öğretmenlerin istihdam sorunlarını birlikte ele alarak bu konuda politika üretmeye davet ediyoruz.

           

                                                                

                  

 

 


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız