HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
11 Şubat 2019 Pazartesi Saat: 09:49

“AVM SERVİSLERİ MEVZUATA UYMUYOR”

AVM ve marketlere ait servis araçlarının taşımacı esnafının haksız bir şekilde ekmek yemesini engellediğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Personel taşıması gereken AVM ve market servis araçları müşteri taşı
“AVM SERVİSLERİ MEVZUATA UYMUYOR”

 

AVM ve marketlere ait servis araçlarının taşımacı esnafının haksız bir şekilde ekmek yemesini engellediğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'Personel taşıması gereken AVM ve market servis araçları müşteri taşıyarak taşımacı esnafının hakkını yiyor. Denetimlerin artırılarak bu haksızlığa son verilmeli' dedi.

Özellikle büyükşehirlerde AVM ve marketlerin servis araçlarının müşteri taşıyarak taksici, dolmuşçu ve halk otobüsçü esnafına zarar verdiklerini anlatan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 'AVM ve büyük marketler bulundurdukları birçok esnaf kolundaki mağaza ve ürün ile esnafın ekmeğini böldüğü gibi, servis araçları ile de şoför esnafının ekmeğini bölüyor. Özellikle büyükşehirlerdeki AVM ve büyük marketlerin birçoğunun servis aracı var. Personel taşıması gerekirken müşteri taşıyan bu servis araçlarının ulaşım ağı ve sayısı da günden güne artıyor. Bu adil olmayan durum taksici, dolmuşçu, halk otobüsçü gibi taşımacı esnafımızın hakkının adeta gasp edilmesidir. KDV Kanununda bir hizmet ücretsiz verilse bile o hizmete eşdeğeri üzerinden ücret alınmış gibi vergisinin devlete verilmesi gerekiyor. Esnafımız vergisini verirken, AVM ve market servislerinin böyle bir vergisi bulunmuyor. Öte yandan Ulaştırma Mevzuatına göre AVM ve market servislerinin tarifeli taşımacılık yapmaları nedeniyle ruhsat almaları da zorunlu' diye konuştu.

 

 

Anahtar Kelimeler : “AVM, SERVİSLERİ, MEVZUATA, UYMUYOR”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız