HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Mart 2019 Cumartesi Saat: 10:35

ALTINORDU ‘BİR’ OLACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz seçime dair önemli açıklamalara imza attı. Yılmaz, başkan seçildiği andan itibaren belediye olarak en çok üzerinde duracakları konuya da açıklık getirdi.
ALTINORDU ‘BİR’ OLACAK!

Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz seçime dair önemli açıklamalara imza attı. Yılmaz, başkan seçildiği andan itibaren belediye olarak en çok üzerinde duracakları konuya da açıklık getirdi.

Siyaset ekranında yeni olmadığının altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz “seçim öncesinde birtakım projeler hazırladık ancak sahaya indiğimizde halkın derdinin projeler değil başka şeyler olduğunu gördük bu yüzden biz öncelikle istihdama öncelik veren bir belediye olacağız, tüm projelerimizde istihdam ön planda olacak açıklamasını yaptı.

“HER MAHALLEYE DERMAN OLUNACAK”

Katıldığı programda her mahallenin birbirinden farklı problemlerinin olduğuna dikkat çeken Yılmaz: “Altınordu’muzda bulunan her mahallenin kendine göre problemleri var bunların birçoğuna biz zaten vakıfız ancak gezdikçe vakıf olmadığımız sorunları da örenmiş bulunuyoruz. Bu konularda da tüm tespitlerimizi not alarak şimdiden çözümüyle ilgili gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Her mahallemize derman olmak adına projeler geliştirmeye devam ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Daha önce yaptığı açıklamada da üzerinde çok durduğu Belediyenin esnaflardan ve halktan almış olduğu vergi konusuna da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz: “esnafımızın ve halkımızın sırtında yük olan birtakım vergi kalemlerinde indirime gitmeyi düşünüyoruz. Meclis kararlarıyla vergi dilimlerinde oynama şansı vardır. Biz de belediye olarak bütçeyi zedelemeden göreve gelir gelmez ilan ve reklam vergisinden tutun işgaliye haclarına kadar hatta yasal çerçevede rayiç değerlerle oynama şansı bulabilirsek bu gibi noktalarda indirime gideceğiz” İfadelerini kullandı.

“BELEDİYEDE Kİ TÜM PERSONELLERİN İŞ GARANTİSİ BİZZAT BENİM”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’ nun 2019’da CHP’li belediyelerde askeri ücret net 2 bin ikiyüz lira olacak sözünü hatırlatan Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz seçim öncesin merak edilen belediyelerde çalışan personeller konusuna da açıklık getirdi. Yılmaz, kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız hatta belediye bünyesinde çalışan her personelin hakkını araması için sendikalaşmaları yolunda önlerini açacağız dedi. “Biliyorsunuz bizim parti politikamız, genel başkanımızın ilan ettiği bir askeri ücretimiz var. Devletin yasal asker ücreti 2 bin yirmi lira ama bizim askeri ücretimiz 2 bin ikiyüz lira, bu ücretin altında hiçbir kimse benim başkan olduğum dönemde ücret almayacak. Belediyeler siyasi kurumlar onun adamı, bunun adamı mantığıyla yaklaşılır düşüncesi hasıl olabilir; asla biz işe ve emeğe son derece saygılı ve düşünceli bir zihniyete sahibiz. Kul hakkından korkarız biz Allahtan korkarız hiç kimsenin ekmeği ile oynama lüksümüz yok belediyede çalışan bütün arkadaşlarımızın iş garantisi bizzat benim” açıklamasını yaptı.

“ATIL OKULLAR EKONOMİYE KAZANDIRILACAK”

Altınordu’nun kırsal mahallelerinde göçlerin önemli bir sorun haline geldiğine vurgu yapan Yılmaz verilen göçlerin önüne geçmek için çözüm yolunun olduğunu söyledi. Göçlerin istihdamla sonlana bileceğini ifade eden Yılmaz buralarda atıl durumda bulunan okulların ekonomiye kazandırılabileceğini açıkladı. “Kırsal mahallelerimizde en büyük sorun göç. Buralarda yapılan hizmetler var yani ilimizin en ücra köşelerine bile hizmetler gitmiş, bunları yapanlardan Allah razı olsun; ancak eksik kalanları da fazlasıyla biz tamamlayacağız. Kırsal mahallelerimizde atıl okullarımız var. Biz bu okulları bir şekilde ekonomiye kazandıracağız. Buralarda hem bitkisel üretim, hayvansal üretim hem de imalata yönelik üretimler yapacağız. Örneğin kent mobilyalarının imalathanesini bu gibi yerlerde yapabiliriz. Bu mobilyalar çok pahalı ve belediye bünyesinden bu tür işlere çok ciddi kaynak aktarılıyor. Biz para ödemek yerine bu mobilyaları imal edebiliriz hatta arge ile ciddi derecede güzel tasarımlar yaparak patentini alır ithalatta yapabiliriz. Bu da belediyemize çok ciddi bir gelir kalemi yaratabilir bu projeler sayesinde birçok insanımıza da istihdam sağlaya biliriz. Hatta atıl durumda ki bu okullarımızın bir kısmı çok cüzzi miktarda kiraya verilerek tekstil atölyelerin olarak da kullanılabilir. Bu şekilde göçü tersine çevirebiliriz” açıklamasını yaptı.

“SÜLEYMAN FELEK CADDESİ VE ÇEVRE YOLU ORDU İÇİN SORUN OLACAK”

Geride bıraktığımız sene düzenlemesi yapılarak yayalaştırılan Süleyman Felek Caddesi ve 3 Mart’ta açılışı planlanan Çevre Yoluna da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz Süleyman Felek Caddesi için kentin ana damarını tıkadık dedi; Çevre yolu için ise açılışının erken yapılma olasılığının çok ciddi sorunlar çıkarabileceğini söyledi. Yılmaz yaptığı açıklamada: “Süleyman Felek Caddesinin yeni hali baktığınız zaman güzel bir ortam oluşturdu ancak işin ulaşım yönünden bakarsak kentin ana damarını tıkadık şehrin ulaşımını kılcal damarları ile yaşatmaya çalışıyoruz. Eğer şimdiden bir tedbir alınmazsa bu şehir ulaşım anlamında bir kalp krizi geçirecek. Biz belediyeyi kazanırsak eğer bu konunun çözümüyle ilgili düşüncelerimiz var. Bir de açılması planlanan Çevre Yolu var ki burası çevre yolu olabilecek vasıfta bir yol değil. Burası baktığınızda bir şehir içi geçişi durumunda trafik levhaları ve sinyalizasyon daha kurulmamış bile, sahil yolunu rahatlatmak için taşıt yükün daha tam anlamıyla bitmemiş bir yola verilirse korkarım ki çok ciddi kazalar ve sıkıntılar yaşaya biliriz. Umuyorum yetkililerimiz bunun hesabını yapmıştır. Bu yolun alt yapısı hazırlanmadan açılmasını doğru bulmuyorum” ifadelerini kullandı.

“DURUGÖL İÇİN BİR UMUT VAR”

Son zamanlarda gündemden düşmeyen ve Durugölün özel proje alanına dönüştürülmemesi adına imza kampanyası dahi başlatılan konuyla alakalıda açıklama yapan Altınordu Belediye Başkan Adayı Yılmaz: “Durugölde ki sorun bana göre de büyük bir sorun. Ben bunun hesaplamasını da yaptım eğer bu şartlarda orada söylenen proje hayata geçerse en az 5 bin kişinin yaşayacağı bir alan inşaa edilmiş olacak ve orası böylesine bir potansiyeli kaldıra bilecek altyapıya sahip değil. Diyeceksiniz ki nasıl çözülecek? Çözümü çok kolay değil ancak şöyle bir imkan var şehrin imar planı bir buçuk sene önce revize edildi ve bu imar planıyla ilgili süren bazı davalar var. Gelen bilir kişi raporları da imar planının iptalini neredeyse kesin kılıyor. Nazım imar planı da eğer iptal edildiği takdirde de yeni plan hazırlanırken Durugölde ki özel proje alanıyla ilgilide birtakım düzenlemeler yapılabilir” açıklamasını yaptı.

“IŞIKLI ATATÜRK PANOSU YENİDEN YERİNDE OLACAK”

Seçim için hazırlanan klipte önceden Taşbaşın da bulunan ışıklı Atatürk panosunun klipte yer verilmesinin beğeniyle karşılandığına değinen Yılmaz: “O görüntü izleyenlerden çok beğeni aldı. Taşbaşın da yapılan çalışmalar neticesinde ışıklı Atatürk panosu oradan kaldırıldı bunda katiyen art niyet olduğunu düşünmüyorum herhalde projelendiremediler; ancak ben bu konuyu çok önemsiyorum nasıl ki minarelerimizden ezan sesini kimse susturamaz diyorsak bizim içimizdeki Atatürk sevgisini de kimsede bayrak sevgisini de kimse silemez. Seçilirsek ve kısmet olursa ilk işimiz 23 Nisan’da o panoyu aynı yerine koymak olacak” ifadelerini kullandı.

 

“ALTINORDU FESTİVALLER ŞEHRİ OLACAK”

Altınordu’nun yeniden festivaller şehri olacağını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Altınordu Belediye Başkan Adayı Birol Yılmaz önümüzdeki yazdan itibaren festivallerin başlayacağına dikkat çekti ve bal konusunda da Ordu’nu markalaşması konusunda önemli çalışmaların olacağını söyledi. Yılmaz, açıklamalarının sonunda ise Altınordu için hazırlamış oldukları projelerin önümüzdeki hafta için basına tanıtılacağını ifade etti.

 

 

Anahtar Kelimeler : ALTINORDU, ‘BİR’, OLACAK!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız