HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Mart 2019 Cuma Saat: 09:55

"CİNSİYETÇİ YAKLAŞIMLARIN HER TÜRÜNE KARŞIYIZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
"CİNSİYETÇİ YAKLAŞIMLARIN HER TÜRÜNE KARŞIYIZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı, AK Parti Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Aileden başlayarak hayatın her yerinde ve her anında, sevgileri, emekleri ve fedakarlıklarıyla dünyayı güzelleştiren kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik eden Güler, kurulan devletlerin harcını yoğuran, Kurtuluş Savaşı'nın görünmez kahramanları olan, Cumhuriyet döneminde ülkenin katettiği mesafede çok önemli katkıları bulunan, istiklale ve istikbale yönelik tehditlere karşı en ön saflarda mücadele eden kadınların, geleceğin inşasında ve günümüzde de önemli rol oynamayı sürdürdüklerini belirtti.

Kadına yönelik cinsiyetçi yaklaşımların her türüne karşı olduklarını dile getiren Güler, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Siyaset, ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanından kadını dışlayan bir anlayış, sadece hanım kardeşlerimiz için değil, bütün toplum için büyük bir eksik ve ciddi bir tehdittir. Kendi tarihi ve kültürel birikimimiz ışığında, yanlışları düzelterek, eksikleri tamamlayarak, kadının her alanda varlığını güçlendirecek adımları hep birlikte atmamız gerekiyor. Kadına yönelik şiddet ve baskının sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınların sorunu olduğunu unutmamalıyız. Kadınların, çarpık bir anlayışla ve sırf cinsiyetleri sebebiyle istismara, şiddete, haksızlığa maruz kalması asla kabul edilemez. Uğradıkları haksızlıklar, adaletsizlikler, ayrımcılıklar karşısında kadınların yanında yer almak, hepimiz için öncelikle insani bir görevdir"

"BU MÜCADELENİN EN BÜYÜK GÜVEN KAYNAĞI KADINLAR"

Türkiye’nin geleceğe yönelik her türlü mücadelesinde kadınların rolünün asla inkar edilemeyeceğini de vurgulayan Güler, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bu mücadelede en büyük güven ve destek kaynağının, Türkiye'ye başarıları ve hizmetleriyle değer katan, geleceğe yönelik tehditler karşısında dimdik duran, cesur, özgüvenli ve eğitimli kadınlardır.

Bu düşüncelerle şiddet kurbanı olan, görevleri başında katledilen, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yitirdiklerimiz başta olmak üzere milletimizin özgür ve aydınlık geleceği için şehit olan tüm kadınlarımızı şükranla yad ediyor, her birine Allahtan rahmet diliyorum.

Canlarından çok sevdikleri çocuklarını, eşlerini, babalarını, kardeşlerini vatan uğruna toprağa veren şehit yakınlarımıza sabır temenni ediyorum. Cennetin ayakları altına serildiği tüm annelere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Bu vesileyle kadınıyla, erkeğiyle tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum."


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız