HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Mayıs 2019 Çarşamba Saat: 10:52

KGK: KIBRIS DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ilk yurtdışı toplantısını TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Girne’de gerçekleştirdi. Ordu Gazeteciler Cemiyetini temsilen Gazetkeci Erol Karaer’in k
KGK: KIBRIS DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) ilk yurtdışı toplantısını TC Lefkoşa Büyükelçiliği ile KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Girne’de gerçekleştirdi.

Ordu Gazeteciler Cemiyetini temsilen Gazetkeci Erol Karaer’in katıldığı toplantılara 40 aşkın cemiyet başkanı ve yöneticileri katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Cumhuriyeti (TC) Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, KKTC Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, KKTC Ana Muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar ve KKTC protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda haklı Kıbrıs Davası tüm boyutlarıyla ele alındı.

KGK Kurucu Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Yaygın, Yerel ve Dış Medya temsilcisi 50 gazetecinin katılımı ile yapılan bu ilk toplantı için vatanımızın ayrılmaz bir parçası olan KKTC’nin seçilmesinin ayrı bir önemi olduğunu vurguladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Küresel Gazeteciler Konseyi’nin Kıbrıs s orununa karşı duyarlılık göstermesinin önemine dikkat çekerek, “Haklılığımızın verdiği bir güçlülükle yolumuza devem edeceğiz. Hem sahada, hem masada güçlü olmaya devam edeceğiz. Sahada güçlü oldukça, masa da daha güçlü olacağız. Kıbrıs sorununun konuşulmaya devam ediyor, edilecek. Çünkü sorun oldukça çözüm arayışı da sürecek. Kıbrıs sorunu var diye Kıbrıs Türk halkı gelişmişlik, kalkınma mücadelesinden vazgeçecek değil. Ya da her şeyi bir çözüm sonrasına erteleme lüksüne sahip değil” dedi.

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise, KGK’nin çalışmalarını ve süreci yakından takip ettiğini söyleyerek, “Kıbrıs Türk halkını yok sayan, siyasi eşitliği temelden yok sayan ve Kıbrıs Türk halkının iradesini yok sayan bir çözümü bizim kabul etmemiz mümkün değil. Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının her zaman çözümden yana oldu. Bugün bir çözüm yoksa bunun sebebinin, Rum tarafının hiçbir şeyi Kıbrıs Türk halkıyla paylaşmak istememesidir. Tüm seçenekler dahil hepsinin müzakere edilmesini, hangisi olacaksa müzakereye açık olduğumuzu söyledik. Herhangi bir seçeneği dayatmıyoruz. Herhangi bir seçeneğin de bize dayatılmasını doğru bulmuyoruz" dedi. 

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da toplantının önemini belirterek, “Kıbrıs’ın tanıtımına ve dolayısıyla turizmine büyük katkı yapacağına inanıyoruz. Bu kadar önemli gazeteciyi adada ağırlamaktan onurluyuz” dedi. 
Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yürütülen görüşmelere Müzakereci olarak katılan Ergün Olgun ise, ada da yaşayan Türklere karşı yapılan uygulamaların tarihsel süreci, yaşanan olayları, sonrasında başlatılan çözüm görüşmelerinde Rum tarafının daha önce mutabık kalınan konularda bile sürekli fikir değiştirdiğini anlatan bir sunum yaptı. 
KGK yerel medya meclisi üyesi Tarih ve Kültür araştırmacısı Gazeteci İsmail Kahraman da Kıbrıs’ta kültür ve inanç turizmi üzerine bir bildiri sundu. Kahraman, özellikle Kuzey Kıbrıs’ın turizminde hakettiği yerde olmadığını ifade etti. 
Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) olarak;
- Kıbrıs Türk Halkının haklı davasının uluslararası platformlarda anlatılması gerektiğini,
- Kıbrıs Rum tarafının adada yaşayan Türkler ve KKTC yok sayılarak Avrupa Birliği’ne tam üye olarak alınmasından sonra yaratılan fiili durum nedeniyle sorunun çözümünün daha karmaşık bir hal aldığı gerçeğini, 
- BM gözetiminde daha önce yapılan görüşmelerde çözüme yönelik varılan noktalarda daha sonra Rum Kesiminin çark etmesinin çözümü istemeyen tarafı açıkça ortaya koyduğunu,
- Sorunun Kıbrıs olmaktan çıkıp son dönemde Akdeniz’in ve ülkemizin güvenlik ve beka sorunu haline dönüştüğünü, 
- Akdeniz’in doğal kaynaklarının kullanılmasında Rum Kesiminin tek taraflı hareket etmesinin yarattığı sorunların bölgeye ciddi bir güvenlik riski oluşturduğunu, 
- Bölgedeki doğal yeraltı ve yerüstü kaynaklarında Kıbrıs’ta yaşayan her iki toplumun da söz ve sahiplik hakkının varlığının su götürmez bir gerçek olduğunu, 
- Bütün bu konularda duyarlılığı artırmak adına KKTC Medyasıyla işbirliği ve dayanışma içinde hareket edeceğimizi, 
- İsrail Ordusu’nun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Anadolu Ajansı’nın Bürosuna roket atarak saldırmasının kabul edilemez olduğunu ve gazetecilerin bölgede yaşanan çatışmaların tarafı olmadığını,
- Güneydoğumuzdan ve Suriye’den gelen şehit haberlerinden duyduğumuz üzüntü ve kaygıyı bir kere daha ifade ederken, şehitlerimize Allah’tan rahmet, milletimize sabır ve başsağlığı dileklerimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.

 

 

Anahtar Kelimeler : KGK:, KIBRIS, DAVASININ, TAKİPÇİSİYİZ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız