HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
8 Haziran 2019 Cumartesi Saat: 11:19

CHP’Lİ VEKİLLERDEN “VIP” AÇIKLAMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ordu’da vali yoktur. Devletin valisi Ordu’da, rozetsiz AKP il başkanıdır. Devlet adamlığı tabirine yazık olmuştur” dedi.
CHP’Lİ VEKİLLERDEN “VIP” AÇIKLAMALARI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Ordu’da vali yoktur. Devletin valisi Ordu’da, rozetsiz AKP il başkanıdır. Devlet adamlığı tabirine yazık olmuştur” dedi.

Ekrem İmamoğlu’nun Ordu – Giresun Havaalanı VIP salonuna alınmamasıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Seyit Torun, “Vali İmamoğlu’nun VIP salonuna girişini engelledi. İmamoğlu’nun hakkı olmadığını söylüyor. Oysa İmamoğlu’na ben refakat ediyorum. Başka milletvekillerimiz de var. İmamoğlu benim misafirim olarak VIP’ten yolculuk yapabilir. Kaldı ki başka milletvekilleri de aramızda. Bizim heyetimize dâhil herkesin VIP’e girme hakkı vardır” diye konuştu.

Ordu valisinin devletin valisine yakışır davranmadığını belirten Torun, “AKP il başkanı gibi gelen talimatları uyguluyor. Partizanlık yapıyor. VIP’ten kimin geçip geçemeyeceğiyle bile ilgileniyor” dedi.

Torun, VIP’ten geçişlerde İmamoğlu’na uygulanan kuralın “AKP ilçe başkanına bile uygulanmadığını” ifade ederek şunları söyledi; “Ordu Valisi her şeyden önemlisi misafire saygısızlık yapmıştır. Bizde evine gelen birini kapıya kadar uğurlamak, kapılardan geçirmek adeti vardır. Kaldı ki İmamoğlu ile özel uçakta ben de olacaktım. İmamoğlu benim misafirim, bana refakat eden bir özel uçak yolcusu idi. Yanında annesi ve babası var. Vali misafirlerimize büyük saygısızlık etmiştir.”

Valinin tek başına İmamoğlu’nu VIP’e aldırmamak gibi bir kararı olamayacağını da söyleyen Torun şöyle konuştu:

“Vali kendisine verilen talimatı uygulamıştır. İmamoğlu’nun Ordu, Giresun ve Trabzon bayramlaşmaları birilerini fena halde rahatsız etti. İmamoğlu’na her türlü zorluk çıkarmak gerekiyordu ve ellerinden gelen her şeyi denediler. Ordu’da VIP’e alınmamak da buna dâhildir.

İstedikleri kadar VIP’e almasınlar, İmamoğlu tüm Türkiye’nin kalbine girmiştir. İmamoğlu’na bütün kapılar açıktır. Şehrimizi temsil eden valinin öncelikle bunu bilmesi sonra da devlet adamlığının ne olduğunu hatırlaması gerekiyor.”  

Öte yandan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’de aynı konu hakkında yazılı açıklamada bulundu.

Milletvekili Adıgüzel’in açıklaması ise şu şekilde kaydedildi; “AKP Genel Başkanı'nın Ordu il özel temsilcisi olan Ordu valisi (valinin kendi ifadesidir) yalanlarına ve provokasyonlarına devam ediyor. Şimdi de bir açıklama yapmış. Açıklamanın sonu başını yalanlıyor.

Sonda uçuş listesinde milletvekili olmadığını gerekçe göstermeye kalkıyor, ancak  öte yandan açıklamanın 2.paragraf 11.satırında açıkça yazdığı üzere "refakatle birlikte  uçulacağını beyan etmesi üzerine sadece milletvekillerinin kullanabileceği diğer misafirlerin bu durumda da kullanamayacağı" tekrar ifade edilmiş. Üstelik bu atanmış vali kendisine hitaben çirkin sözler ifade edildiğini iddia ediyor.

Bu valiyi görünce Ordu halkım için üzülüyorum ve endişeleniyorum. Kendisini ve işverenlerini bir defa daha uyarıyorum. Ordu'da AKP'nin 3 tane vekili ve resmi bir il teşkilatı ve başkanı var. Herkes işini yapsın. Ordu bütün zorlu geçmişine rağmen hoşgörü ve toplumsal barışı bugüne kadar getirmiştir.

Problem çözmek üzere bulunanların bizzat problem olması ve sırf bir siyasi kazanım için huzuru bozması kabul edilemez. Bundan sonra burada olacak toplumsal gerginlik ve huzursuzluk ikliminden bizzat bu vali ve işverenleri sorumludur.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız