HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Temmuz 2016 Cumartesi

“SİZ MUTLUYSANIZ BİZ DE MUTLUYUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının 25. gününde iftar sofrasını Akkuş’ta kurdu.
“SİZ MUTLUYSANIZ BİZ DE MUTLUYUZ”

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının 25. gününde iftar sofrasını Akkuş’ta kurdu. Akkuş’un ulaşım konusunda Ordu’nun en mağdur ilçesi olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, ilçeye sıcak asfalt müjdesi verdi.

 Akkuş Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Akkuş Kaymakamı Hüseyin Atila, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Ak Parti Ordu İl Başkanı Uğur Çelenk, belediye başkanları, Daire Başkanları, şube müdürleri ve yaklaşık 2 bin 500 vatandaş katıldı.

 Kadınların sosyal ihtiyacına yönelik inşa edilen hanımlar lokalini İftar programı öncesi ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Hanımlar lokalinin yanına Elif-Der Akkuş şubesinin açılışını yaptık. Bu mekân ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım eli uzatacak. Her ilçemizde tek tek hizmete giren ve hayırsever vatandaşlarımızdan da büyük destek gören Elif-Der, inanıyorum ki Akkuş’ta da dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyecek” diye konuştu.

 Akkuş’un coğrafyası itibarıyla zor bir ilçe olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz, ilçede ciddi yol ve su çalışması başladığını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, “Çayıralan-Kızılelma yolunun altyapısı tamamlandı. 12 km’lik sıcak asfalt çalışmasını, bayramdan sonra 20 günde tamamlayarak halkın hizmetine sunacağız. Koçcuğaz-Kurtboğaz-İlküvez bağlantı yolunun 20 km’sinin onarım, sanat ve altyapı çalışmalarını bu yıl tamamlıyoruz. Akkuş-Salman arası 10 km’lik yolun sıcak asfaltını bu yıl, Akpınar-Haliluşağı-Samsun bağlantı yolunun 5 km’lik sıcak asfaltını yılsonu itibarıyla bitiriyoruz. Salman-Akpınar-İlküvez bağlantı yolunun 13 km’sini sıcak asfaltla buluşturuyoruz.  Salman-Dağ yolu-Salıpazarı bağlantısında 4 bin 200 m beton yol yapıyoruz. Çalışmalara başladık, bayram sonrası döküm işine devam edeceğiz. Akkuş merkez-YİBO bağlantı yolunun 2 km’sini sıcak asfaltla kaplıyoruz ve bayramdan sonra bitirmiş olacağız. Aşağı Düvencili-Yeşil Güneylik- Dam yeri- Tuzak grup yolunda 15 km asfalt yapıyoruz. Bunların dışında Akkuş ilçemizde 45 km yol genişletme, onarım ve stabilize asfalt çalışması da yapılıyor” şeklinde konuştu.

 Akkuş’ta Büyükşehir’in şu anda yol için çalışan 135 ekibi ve 80 iş makinesi olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Söz verdiğimiz gibi bütün grup yollarımız ve mahallelerimizin asfaltını, ara yollarımızdaki çalışmaları inşallah taahhüt ettiğimiz takvimde yapmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Ordu’nun ulaşım konusunda en mağdur ilçesi Akkuş olduğu için buraya 135’e yakın kişiyi ve 80’in üzerinde aracı aktarmayı borç bildik” diye konuştu.

 Akkuş’ta bu yıl da yola ayrılan paranın 23.5 milyon lira olduğunu belirten Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir olmadan önce Özel İdare ve Ordu Valiliği tarafından Akkuş’a yol için 700 bin lira kaynak aktarımı yapılıyordu. Akkuş ilçesinin suyu için 7.5 milyon lira para harcıyoruz. Tüm mahallelerden su için yılda toplanan tahsilat ise 450 bin lira. Ciddi çalışmalar yapıyoruz, gelecek yıl Akkuş’ta su sorununu tam anlamıyla çözmüş olacağız” dedi.

 Akkuş’un kardeşliğin en üst seviyede yaşandığı bir ilçe olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Sizler mutluysanız biz de mutluyuz” şeklinde konuştu.

 Hacivat ve Karagöz orta oyunu, mehteran gösterisiyle son bulan programın ardından Başkan Enver Yılmaz, muhtarlarla istişare toplantısı yaparak ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. (Haber Merkezi)

 

Anahtar Kelimeler : “SİZ, MUTLUYSANIZ, BİZ, DE, MUTLUYUZ”

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız