HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
24 Temmuz 2019 Çarşamba Saat: 07:48

“ÖNCELİKLERİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Devlet Su İşleri
“ÖNCELİKLERİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Devlet Su İşleri koordinasyon toplantısı gerçekleştirdi.  Genel Müdür Mevlüt Aydın başkanlığında yapılan toplantıya Genel Müdür Yardımcısı Murat Dağdeviren, Oğuz Kasap, Faruk Fıratoğlu, Daire Başkanları ve Bölge Müdürleri katıldı.

 

Toplantının açılışında değerlendirme yapan Genel Müdür Mevlut Aydın;

“Toplantının hayırlara vesile olmasını dileyerek Genel Müdürlüğümüz ülkemizin en büyük kamu kuruluşlarından biridir.

DSİ büyük hedefleri olan ve her daim hedeflerini gerçekleştiren bir kurumdur. Bugünde projelerimizin durumları ve öncelikleri üzerinde değerlendirmede bulunup önceliklerimizi ortaya koyacağız. Bu bağlamda hep beraber canla başla çalışacağız.

Öncelikli olarak birkaç husus üzerinde duracağız. Bunların en başında son günlerde yoğun yağışlar sonucu meydana gelen taşkınları bilindiği üzere özellikle Trabzon ili Araklı ilçesinde yaşanan taşkın ve son olarak Düzce ilimizde meydana gelen taşkın yaşandı. Buralarda can ve mal kayıpları yaşandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum.

Özellikle şunu söylemek istiyorum. Yağışların durumunu öncelikle meteorolojiden takip ederek erken uyarı yapılarak, taşkın yaşanmadan önce gerekli tedbiri alırsak can ve mal kaybının önüne geçmiş oluruz. Olası yağış durumunda bölgede yaşayan bütün kamu kurum ve kuruluşlarına gerekli uyarıyı yapmalıyız.

Diğer bir husus 22 Temmuz itibari ile artık sulama sezonunun ortasındayız. Malumunuz artık sulama birlikleri artık bizim uhdemizde olup bu birliklerin başarılı olabilmesi için çok büyük gayret göstermeliyiz.

Ödenek durumumuzu biliyorsunuz bu yüzden harcama yapılırken çok hassas davranmalıyız. Netice odaklı çalışacağız. Harcanan her kuruşun yılsonunda faydaya dönüşmesini sağlayacağız.  Yapılacak harcamanın mutlaka faydaya dönüşmesini sağlayacağız. Bu bakımdan işi zamanında bitirmek için iyi planlama yapmak zorundasınız.

Bilindiği üzere 11. Kalkınma Planına, yeraltı su havzaları ve barajlarının oluşturulmasına yönelik çalışmalar da eklendi. Plan kapsamında bulunan 100 adet yeraltı barajlarının yapılması hususu var. Ben inanıyorum ki bizler daha önce nasıl baraj gölet, sulama, içmesuyu vb. projelerini tamamlayıp vatandaşlarımızın istifadesine sundu isek. İnşallah yeraltı barajlarını da yaparak vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız.

Başlatılan eylem planı ile birçok şehirde 100 adet yer altı barajı inşa edilecektir. 100 proje ile yaklaşık 50 milyon m³ su depolanacak, bu suyun tamamı içme suyuna tahsis edilmesi halinde, 750 bin kişiye içme suyu sağlanabilecek, tamamı sulamaya tahsis edilmesi halinde ise, 80 bin dekar arazi sulanabilecek ve yıllık 60 Milyon Lira net zirai gelir artışı sağlanabilecektir.

Toplulaştırma bilindiği üzere kurumumuza verildi. Bu konuda yeni projelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplulaştırma konusunda kesinlikle başarı sağlayacağız. Bu konuda elimizden gelen bütün çaba ve gayreti göstereceğiz.

Son olarak konuşmamın başında da belirttiğim gibi taşkın konusu son derece önemlidir. İllerimizde olası taşkınlara karşı iş makinalımız ile gerekli çalışmalarımız aksatmadan yerine getirelim.

 

Sözlerime son verirken son olarak bütün dairelerimiz ve bölgelerimizin çok başarılı çalışmalar yaptığını belirtmek istiyorum. Bu bakımdan bütün çalışanlarımızı kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum. ‘dedi.

Genel Müdürümüzün konuşmalarının ardından söz alan daire başkanlarımız ve bölge müdürlerimiz çalışmalar hakkında değerlendirmede bulundular.


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız