HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
6 Ağustos 2019 Salı Saat: 08:17

ORÇEV, YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

ORÇEV, Ankara’da Kamucu Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı. Ekoloji Birliği, Ekoloji Kolektifi ve Ankara Barosu tarafından Ankara’da yapılan çalıştay iki gün sürdü.             Toplantıya Ekoloji Birliği bileşeni o
ORÇEV, YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI’NA KATILDI

ORÇEV, Ankara’da Kamucu Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı. Ekoloji Birliği, Ekoloji Kolektifi ve Ankara Barosu tarafından Ankara’da yapılan çalıştay iki gün sürdü.

            Toplantıya Ekoloji Birliği bileşeni olan Ordu Çevre Derneği’nden Ertuğrul Gazi Gönül ve Coşkun Özbucak da katıldı.

            Ankara Barosu Eğitim Merkezi’ndeki çalıştay, belediyelerin stratejik planlamalarına katılımı amaçlayan “Belediyeleri Ekolojik Haklar Temelinde Programlandırma ve Stratejik Plan Hazırlama Forum Çalıştayı” adıyla yapıldı. Çalıştaya ekoloji mücadelesi veren dernek, platform temsilcileri yanında belediye başkanları ve bilim insanları katıldı.

            Çalıştayda, Türkiye’de belediyeciliğin tarihi ve hukuksal süreci, temsil ve katılım, yerel yönetimlerin iklim krizine müdahalesi, suların kirliliği, yerel yönetimlerde strateji ve planlama konularında yapılan sunumlardan sonra çalıştaya geçildi. Çalıştay, gıda, su, iklim ve kent konularında yapıldı.

            Çalıştaya katılan Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül ve Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak şunları söylediler: “Çalıştay ülke genelindeki sorunları ve çözümleri konusunda ortaklaşmayı sağladı. Kamuoyunun bilgisi dışında yapılan stratejik planlamaları artık kamuoyuna açık yapılmak zorunda kalmasını sağlayan bir çalışma oldu. Beş yıl için yapılan planlamaya Ordu’daki kitle örgütlerinin de görüşü yansımalı. Bu konuda belediyeye dilekçe verdik ve bizden de görüş istemek zorunda kaldılar. Katılımcı bir belediye için çabamız sürüyor. Bunlar Kent Konseylerinde tartışılmalı.”


Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız