HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Ağustos 2019 Çarşamba Saat: 10:07

SERBEST PİYASADA 15.50 LİRA

FINDIK FİYATLARI DÜŞÜŞTE!
SERBEST PİYASADA 15.50 LİRA

ÖZEL HABER

Ordu’da serbest piyasada fındık fiyatları TMO’nun belirlediği rakamların altına düştü. Serbest piyasada hafta başından itibaren kabuklu tombul fındığın kilogramı haftaya düşüşle başlayarak 15.50 liraya geriledi.

Geçtiğimiz haftayı 16,00 liradan kapatan serbest piyasada fındık fiyatı 50 kuruş gerileyerek kilogram fiyatı 15.00 lira olarak işlem görüyor.

2019 sezonuna kilogramı 15 liradan başlayan ve kısa sürede 16,75 lirayı gören fındıkta üreticinin daha fazla artış beklediği bugünlerde fiyat düşüşe başladı. Fiyatın düşme nedenini üreticinin pazara fındık indirmeye başlamasına bağlı olduğunu söyleyen fındık tüccar ve manavları, fiyatların daha da düşme ihtimalinin olabileceğini söyledi.

Gurbetçilerin ve il dışından gelenlerin izinlerinin son günlere denk gelmesiyle pazara erken fındık inmeye başladı. Bu da serbest piyasa da fiyatların bir miktar düşmesine neden oldu.

Bugünlerde fındığını kurutmaya ve patoza vermeye devam eden fındık üreticileri gerek okulların açılacak olması gerekse gurbetçilerin dönüş yapacak olması nedeniyle pazara fındığın gelmesine neden oluyor. Serbest piyasada yaptığımız analizler doğrultusunda bu durumda fiyatların bir miktar daha düşme ihtimalinin bulunmasına dikkat çekiliyor.

Öte yandan geçen hafta TMO tarafından 16,75 seviyelerinde olan fındık fiyatı bu haftaya da aynı fiyatla işlem yapmaya devam etti.

Diğer taraftan hafta başından itibaren Ordu Ticaret Borsası’nda (OTB) 16.50 Liradan işlem gören fındık fiyatı haftayı da yine aynı fiyatla kapatması bekleniyor. (HABER ŞAFAK DELİÇAKAR)

 

Anahtar Kelimeler : SERBEST, PİYASADA, 15.50, LİRA

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız