HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
10 Eylül 2019 Salı Saat: 10:00

CHP 96. YILINI KUTLADI

CHP Ordu İl Bşk.Yrd. ve İl Başkan Vekili Mehmet Kaptanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 96. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 96.kuruluş yıl dönümümüzü kutlamanın onur
CHP 96. YILINI KUTLADI

CHP Ordu İl Bşk.Yrd. ve İl Başkan Vekili Mehmet Kaptanoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 96. kuruluş yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada “Ülkemizi kurtaran ve kuran parti olarak 96.kuruluş yıl dönümümüzü kutlamanın onurunu, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

Üç etkinliği bir arada kutladıklarını belirten Kadıoğlu, Partimizin 96.kuruluş yıldönümü, 2019-2020 Eğitim –Öğretim yılının başlama gününü ve İzmir’in düşman işgalinde kurtuluşunun 97.yılını Türkiye genelinde büyük bir coşkuyla kutluyoruz.

Öncelikle yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, sorgulayan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip bireyler olarak yetiştirmek bizlerin temel görevidir. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ne kadar iyi yetiştirebilirsek ülkemizin yarınları da o kadar güvende ve aydınlık olacaktır.

Eğitim, kişiler ve ülkeler için vazgeçilmez bir donanım kaynağıdır. Nitelikli eğitime erişim, her çocuğun hakkı ve geleceğimizin güvencesidir. Eğitim, hem bireyin kendini geliştirerek potansiyelini gerçekleştirebilmesi, hem de ülkemizin ekonomik ve toplumsal gelişimi için büyük önem taşımaktadır” dedi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün de ifade ettiği üzere “En mühim, en esaslı nokta eğitim meselesidir. Eğitimdir ki bir milleti ya hür, müstakil, şanlı, yüksek bir cemiyet halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder.”Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır diyen Kadıoğlu, “Bu vesileyle başta; Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnet duygularıyla anıyor, 2019-2020 öğretim yılında tüm öğretmelerimize, öğrencilerimize ve velilerimize başarılı, huzurlu ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyorum” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi, kurucu ilkelerine sadık kalarak, Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının bizlere armağan ettiği değerlere sahip çıkarak, aydınlık, çağdaş bir Türkiye yaratma mücadelesine devam ettiğini ifade eden Kadıoğlu, şunları söyledi:

“Biliyoruz ki, içinde bulunduğumuz bu zor koşullar, 96 yıl öncesinden daha zor değildir. Bu inançla, CHP’nin her üyesi, dün olduğu gibi bugün de, Cumhuriyet ideali ve değerleri için çalışmaktadır. Bizler herkesin özgür, mutlu ve refah içerisinde yaşadığı bir Türkiye yaratma hedefine ulaşmak için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Ülkemizin ilk siyasi partisi olan “Halk Fırkası ”Atatürk tarafından kuruldu.1924 yılında partinin adının başına Cumhuriyet sözcüğü eklendi.1935 yılında da Cumhuriyet Halk Partisi adını aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi 1923 den 1950 ye kadar iktidarda kaldı ve yoktan var olan Türkiye Cumhuriyetini inşa etti. Bugün geldiğimiz noktada zor günlerde inşa edilen mirasın iktidar güçleri tarafından satılarak yok edildiğini görüyoruz.

Hepimizin bildiği, gördüğü gibi, ‘güçlüyüz’ demekle güçlü ülke olunmuyor. Ülkeleri güçlü yapan çok önemli değerler vardır; “özgürlükler”, “demokrasi”, “hukukun üstünlüğü “ve” insan haklarına saygı” gibi ilkeler çağdaş demokrasilerin temel prensipleridir.

Bu ilkeler Cumhuriyet Halk Partisinde var olup, ilelebet bu ilkelerin savunucusu olmaya devam edecektir.

 Bu duygu ve düşüncelerle partimizin 96.kuruluş yıl dönümünü ve İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yılını kutlar, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bugüne kadar görev almış tüm başkan ve emeği geçen partililerimize sevgi ve saygılarımı sunar, aramızdan ayrılanların aziz hatıraları önünde saygıyla eğilirim.”

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun,  Cumhuriyet Halk Partisi'nin 96. kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada "Çağdaş Türkiye’nin kurucu partisinin,  Atatürk’ün partisinin kuruluş yıldönümü kutlu olsun. Tek amacımız var, bu da, Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ülkemizi daha da refaha daha da demokratik bir ortama kavuşturmaktır” dedi. 

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yayımladığı mesajda, “CHP’nin her üyesi, dün olduğu gibi bugün de, Cumhuriyet değerleri için çalışmaktadır. Biz herkesin özgür, mutlu ve refah içerisinde yaşadığı bir Türkiye’nin kurulması hedefine mutlaka ulaşacağımıza inanıyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma, yani demokrasisi de ekonomisi de güçlü ülke olma hedefinden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Torun, sözlerini şöyle tamamladı: “Partimizi ve ülkemizi kuran Büyük Atatürk ve ebediyete intikal etmiş tüm parti büyüklerimizi saygıyla, minnetle anıyorum.  Bütün örgütümüzü kutluyorum. Emekçi, emeğiyle geçinen insanları kutluyorum. Bu büyük örgütün yerelde yakaladığı başarıyı en kısa zamanda tüm Türkiye’ye yayacağına inancım tamdır. Bu gün kuruluş yıldönümümüzü kutluyoruz, en kısa gelecekte iktidarımızı kutlayacağız. İktidarımızda ülkemizin nasıl daha iyi bir demokrasiye ve daha güçlü bir ekonomiye kavuştuğunu herkes görecek. Çünkü ülkemizde her bireyin önünü görerek, geleceğini planlayarak yaşama hakkı vardır. CHP bunu da sağlayacaktır. İnsanlar plan yapamaz, 1 ay sonra ne olacağını göremez hale geldi. Ülke insanına tekrar huzuru CHP getirecektir. CHP Türkiye’nin güvencesidir.” 

 

Anahtar Kelimeler : CHP, 96., YILINI, KUTLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız