HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
2 Ekim 2019 Çarşamba Saat: 08:28

HİSARCIKLIOĞLU: ORDU, HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası Müşterek Toplantısı ve Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni ile Ordu TSO Hizmet Binası açılış programlarına katılmak üzere Ordu’ya gelen Türkiye
HİSARCIKLIOĞLU: ORDU, HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası Müşterek Toplantısı ve Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Töreni ile Ordu TSO Hizmet Binası açılış programlarına katılmak üzere Ordu’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Ordu Valisi Seddar Yavuz’u makamında ziyaret etti. Rıfat Hisarcıklıoğlu Valilik Şeref Defteri'ni imzalamasının ardından makama geçti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Seddar Yavuz, ”Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımızı Ordu’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Kendilerine şahsım ve tüm Ordulu kardeşlerim adına teşekkür ediyorum” diyerek, konuşmasına başlayan Vali Seddar Yavuz, ”Ordu’muz son yıllarda hızlı değişen, gelişen, büyüyen bir şehrimiz. Ordu’yu, Karadeniz’de istikbali parlak şehirlerden bir tanesi olarak görüyorum.

Önümüzdeki yıllarda Ordu, başta ticaret, sanayi, turizm olmak üzere her alanda adından çokça söz ettiren bir şehir haline gelecek. Bunda da sanayicimizin, ticaret erbabımızın çok büyük katkısı var. Bu vesileyle değerli başkanımıza, işadamlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret dolayısıyla Ordu’nun ticaretini, sanayisini de konuşma fırsatı elde etmiş olacağız” diye konuştu.

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasının yeni hizmet binasının açılış töreni ile çevre il ve ilçelerden gelen oda ve borsa başkanlarının da hazır bulunduğu ödül törenine katılmak üzere Ordu’da bulunduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Ben oksijen ve fındık deposu olan Ordu’da bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Oda ve Borsa başkanlarına vermiş olduğu desteklerinden dolayı Vali Seddar Yavuz’a teşekkürlerini sunan Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Gerek Ticaret ve Sanayi Odası gerekse Borsa Başkanlarımız, sizlerin kendilerine verdiğiniz destekten dolayı çok memnunlar. Ordu’da 6 tane oda ve borsamız var. Ben hepsinden de razıyım. Üyelerinin hakkını, hukukunu korumak için Ankara nezdinde, bana ilettikleri dert ve sıkıntılar hakkında zaten yakından takip ediyorum.

Ankara’da durmadan Ordu için çalışıyoruz ve Ordu tüccar, sanayicisinin, fındık üreticisinin haklarını, hukuklarını korumak için çaba sarf ediyorlar. Ondan dolayı 6 başkanıma da teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ziyaretin anısına TOBB tarafından bastırılan Dede Korkut Kitabı takdim ederken, Vali Seddar Yavuz’da Ordu’nun simgesi O2 logolu bir vazo verdi.

HİSARCIKLIOĞLU’NDAN ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE ZİYARET

Öte yandan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ordu ziyaretleri kapsamında Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’i ziyaret eden TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, Başkan Güler’e çalışmalarında başarılar dileyerek, hayırlı olsun dileklerini iletti.

“ORDU’DA SİZİ AĞIRLAMAKTAN MUTLULUK DUYDUK”

TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu’nun çoğu iş adamı için rol model olduğuna vurgu yapan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Mehmet Hilmi Güler, “ Ordu’da sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Ülkemizde çoğu iş adamına rol model olduğunuzun altını buradan bir kez daha çizmek isterim. Sizleri bugün burada görmek bizim için bir kazançtır.

Ordu’da şehircilik açısından yepyeni bir dönemi başlattık. Ordu tarım ve turizmin birleştiği bir şehirdir. Aynı zamanda Ordu, sanat ve estetiğin bir arada yaşadığı ender şehirlerimizden biridir. Kendisine özgü yapısı ve doğası ile Ordu tüm yatırımlara hazır bir şehirdir. Bugün sizin burada olmanız, bizim için bir fırsattır. Bunun altını özellikle çiziyorum. Ordu sizin ve ekibinizin ikinci şehridir” dedi.

“TECRÜBENİZ ORDU AÇISINDAN BÜYÜK BİR KAZANÇTIR”

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Dr. Mehmet Hilmi Güler’in seçilmesinin Ordu adına büyük bir şans olduğunu vurgulayan, TOBB Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Ordu çok şanslı bir şehir. Birincisi, bilgi ve tecrübesi ile sizin gibi değerli bir belediye başkanına sahip ikincisi ise bol oksijen ve fındığı olan bir şehir. Bu iki neden Ordu’yu çok değerli yapıyor. Sayın Başkanımızın tecrübeleri ile Ordu altın çağını yaşayacaktır. Sizin de ifade ettiğiniz gibi Ordu bizim artık ikinci şehrimizdir. İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Daha sonra, Ordu Büyükşehir Belediyesi sanat galerisini ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu, TEKNOFEST’e katılan Dr. Mehmet Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin projelerini yakından inceleyerek, yapılan projelerle ilgili öğrencilerden bilgi aldı.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Valilik ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardından Ordu Ticaret Borsası Ziyareti ve Üye Toplantısına daha sonra da Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Hizmet Binası Açılış töreni ile TESK Hotel de  Oda-Borsa Müşterek Toplantısı ve Ekonomiye Değer Katanlar Ödül Törenine katıldı.

Ödül töreninde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ordu'dan başlayan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tamamlanmasıyla birlikte Ordu yalnızca Akdeniz'e değil, Orta Doğu pazarına da ulaşmış olacak." dedi.

Türkiye'nin fındık bahçesi Ordu'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyleyen ve Ordu'nun, Türkiye'nin fındık üretim merkezi olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, "Fındığın yarısını Ordu sağlamaktadır. Ayrıca Ordu, fındığa değer de katmaktadır. Birçok çikolata ürünü burada üretilmektedir. İnşallah Ordu, bu alanda da yeni bir çığır açacak. Nasıl dünyada Belçika çikolatası markaysa, artık Orduluların da Ordu çikolatası markasını bütün dünyaya gösteriyor olması gerekir." diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Ordu'nun ürün çeşitlendirmesinde de iyi noktada olduğunu vurgulayarak, bu kentte kivi, soya ve kültür balıkçılığının da iyiye gittiğine de ayrıca dikkat çekti.

Şehrin zengin bir turizm potansiyeline de sahip olduğuna vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Çok güzel yaylalarımız var. Ulaşımda da çok önemli bir aks haline geldik. Ordu-Giresun Havaalanı, hem Ordu'ya hem Giresun'a müthiş bir değer kattı. Şimdi sıra kara yolu, demir yolu ve deniz yolunda. Ordu'dan başlayan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tamamlanmasıyla birlikte Ordu yalnızca Akdeniz'e değil, Orta Doğu pazarına da ulaşmış olacak. Buna ilaveten Samsun-Sarp Demir Yolu'nun da bir an önce devreye alınmasını bekliyoruz. Ordu, aynı zamanda yeni bir limana da ihtiyaç duyuyor."

Hisarcıklıoğlu, iki organize sanayi bölgesi olduğunu, üçüncüsü için de çalışmaların devam ettiğini anlatarak, Ordu'nun her şeyin en güzelini hak ettiğini, bunun için de üstlerine düşeni yaptıklarını kaydetti.

Hisarcıklıoğlu, kamudan alacaklar ve özellikle katma değer vergisi iadeleri konusunu sürekli gündemde tuttuklarına ve takip ettiklerine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"4 sektörde otomobil, beyaz eşya, mobilya ve konut sektöründe taleplerimiz doğrultusunda KDV ve ÖTV indirilmişti. Bunlardan konut hariç, diğerleri temmuz ayında sona erdi ama 6 ay boyunca bu sektörlerde işlerin canlandığını da hep beraber gördük. Bugün önümüzdeki üç senenin programını Sayın Bakanımız (Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak) açıkladı.

Bu program çerçevesinde ve sizlerden gelen talepler ışığında yeniden hükümetimize önerilerimizi ileteceğiz. Aslında devletten biz çok bir şey istemiyoruz. Rakiplerimiz hangi şartlarda üretim yapıyorsa, hangi şartlarda istihdam sağlıyorsa bize de aynı şartları sağlasın. Şartları aynı sağlarlarsa Türk özel sektörü olarak gerisini biz hallederiz diyoruz. Bugün, önümüzdeki 3 yılın ekonomi programı açıklandı. Bu çerçevede ve sizlerden gelen talepler ışığında, yeniden hükumete önerilerimi ileteceğiz. Devletten tek isteğimiz, rakiplerle eşit şartlar olsun, gerisini biz hallederiz. Bizim hiç kimseden eksikliğimiz yok fazlamız var, girişimci bir ruhumuz var" şeklinde konuştu."

"Karadeniz-Akdeniz yoluyla Ordu, orta doğu pazarına bağlanacak"

"Ulaşımda da önemli bir aks olduk. Ordu-Giresun Hava alanı, hem Ordu'ya, hem Giresun'a müthiş bir değer kattı" diyen Hisarcıklıoğlu" konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şimdi sıra kara yolu, demir yolu ve deniz yolunda. Ordu'dan başlayan Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun tamamlanmasıyla birlikte, Ordu yalnızca Akdeniz'e değil, Orta Doğu pazarına da bağlanmış olacak.

Buna ilaveten, Samsun-Sarp demir yolunun da bir an önce devreye alınmasını bekliyoruz. Ordu aynı zamanda yeni bir limana da ihtiyaç duyuyor. 2 organize sanayi bölgemiz var, 3'üncüsü için de çalışmalar devam ediyor. Kısacası Ordu her şeyin en güzelini hak ediyor. İşte bu yüzden biz de, Ordu için üzerimize düşeni yapıyoruz."

BAŞKAN ŞAHİN; “LİMAN VE DEMİR YOLU YATIRIMI İSTİYORUZ”

Toplantıda konuşan OTSO Başkanı Servet Şahin; “Göreve geldiğim ilk yıllarda öncelikli olarak Ordu’ya ve siz değerli üyelerimize daha iyi hizmet sunabilmek için hep birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Yeni Hizmet Binası Projesini devreye almış ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da maddi ve manevi destekleri ile tamamlamış bulunmaktayız.

Odamız bununla birlikte, ilimiz ve ülkemiz ekonomik kalkınmasının temelini oluşturan, Mesleki eğitimde, Altınordu ilçemizdeki fiziki alan yetersizliğinin ortadan kaldırılması için girişimlerde bulunmuş, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin destek ve katkıları ile 64 derslik ve 200 kişilik pansiyondan oluşan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ilimize kazandırılmıştır” dedi.

Başkan Şahin; “Odamız yine son üç yılda Ticaret Bakanlığı URGE Projeleri, Kalkınma Ajansı Projeleri, DOKAP yatırım projeleri, AB projeleri olmak üzere toplamda 7 milyon Dolarlık proje üretmiş ve bir o kadar projeye ortak olmuş ve ilin ekonomisine katkılar sunmuştur. Özellikle son 10 yılda Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitim, sağlık ve ulaşımda ilimize verdiği büyük desteklerle, Ordu ili iş yapmak ve yaşana bilirlik açısından 57. Sıradan 13 basamak yükselerek 44. sıraya gelmiştir. Sayın Başkanımıza, ilimiz için yapmış olduğu destek ve yatırımlar için ilimiz, odamız ve tüm iş alemi adına bir kere daha şükran ve teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Bugün burada Kurumlar ve Gelir Vergisinde, İhracatta ve İstihdam alanında rekabetin her geçen gün arttığı günümüzde, başarısını kanıtlamış ve dereceye girmiş olan üyelerimizi onurlandırmak için bir araya geldiklerini belirten Başkan Şahin; “Öncelikle ekonomik zorluklar ile mücadele etmek zorunda kalan, sektörü ne olursa olsun ülkemiz ve ilimiz ekonomisine katkı sağlamak için gece gündüz çalışan tüm firmalarımızı huzurlarınızda tebrik ediyor ve ödül alacak olan firmalarımıza başarılarının devamını dilediğini belirtti.

“LİMAN VE DEMİR YOLU YATIRIMI İSTİYORUZ”

Son olarak Başkan Şahin; “Ulusal ve uluslararası ticaret hacmimizi artıracak, bölge ekonomisine yeni bir boyut kazandıracak olan Liman ve Demiryolu yatırımından artık bizler de faydalanmak istiyoruz. Bölgemizde üretilen ürünlerin demir yolu ile Doğu-Batı dağılımının sağlanmasını, Liman inşaası ve Karadeniz Akdeniz Otoyolu avantajının kullanılarak da 5 bölge, 45 ildeki ürünleri dünyaya taşımak ve satmak istiyoruz. Sanayi ve Ticarette atılım yapmak, turizm ve hizmetler sektörünü geliştirmek istiyoruz. Bu bağlamda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ve siz değerli protokol üyelerimizin desteklerini istediklerini belirterek konuşmasını tamamladı.

Ordu Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Ordu Ticaret Borsası Başkanı Ziver Kahraman da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Ordu'da ekonomiye değer katan iş insanlarına plaket takdim edildi.

 

 

Anahtar Kelimeler : HİSARCIKLIOĞLU:, ORDU, HER, ŞEYİN, EN, GÜZELİNİ, HAK, EDİYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız