HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
7 Ekim 2019 Pazartesi Saat: 10:01

"GEBELİK VE DİYABET BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR"

ODÜ’DE “GEBELİK VE DİYABET ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ:
"GEBELİK VE DİYABET BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR"

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Ordu Üniversitesi ve Perinatoloji Uzmanları Derneği iş birliğinde düzenlenen “Gebelik ve Diyabet Çalıştayı”na katıldı.

Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Timur, Çalıştay’da diyabetik gebelerin sayısında artış olduğuna dikkat çekerek gebelik ve diyabetin bir halk sağlığı sorunu olduğunu düşündüklerini söyledi.

Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Çalıştay’a Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın yanı sıra Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hakan Timur, Perinatoloji Uzmanları Derneği (PUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Yanık ve Türkiye'nin farklı illerinde görev yapan perinatoloji uzmanları katıldı.

Gebelikte diyabetin konuşulduğu ve riskli gebelikler ile ilgili kılavuzlar oluşturmak amacıyla düzenlenen Çalıştay’da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Rektör Ali Akdoğan, Ordu Üniversitesinin, Ordu’nun daha iyi seviyelere taşınması ve insanların daha iyi şartlarda yaşayabilmesi adına öncülük ve rehberlik etmeye devam edeceğinin altını çizdi.

“BİLİME VE BİLİMSEL ÇALIŞMALARA DESTEK ARTIRILMALI”

Rektör Akdoğan, “Bir insan, bir toplum ve bir ülke için bilimsel çalışmalar olmadan, o ülkenin, o toplumun ve insanların gelişmeleri beklenemez. Zihinsel anlamda, bilgi anlamında bir arayış, çaba ve gayret olmadan bu gelişme, değişme ve yenilenme kendiliğinden olmaz.

Bakıldığında Avrupa ve Amerika bilimsel gelişmelere, bilimsel etkinliklere büyük miktarlarda kaynak ayırıyor, kıymet veriyor ve bu konuda ellerinden geleni yapıyor bunun sonucu olarak da maddi anlamda daha ileri noktadalar.

Avrupa ve Amerika dünyayı sömürüyor doğru, materyalist anlamda bunu da yapıyor ama bilimsel anlamda Avrupa ve Amerika'nın bir çaba ve gayret içerisinde olduğu da aşikar. Bu bağlamda Türkiye'nin gidişatı gayet iyi ve güzel. İnanıyorum ki Türkiye’de bilime, bilimsel çalışmalara ve bilimsel etkinliklere daha fazla değer ve imkan verildiğinde ülkemiz yükselişini hızlandıracaktır." şeklinde konuştu.

“GEBELİKTE EN SIK RASTLANAN PROBLEM DİYABET”

Perinatoloji Uzmanları Derneği (PUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Filiz Yanık ise çalıştay ile gebelikte diyabetin önemine değinmeyi amaçladıklarını söyledi.

Gebelikte en sık rastlanan problemin diyabet olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Filiz Yanık, "Obez hastalarda bunu daha da sık görüyoruz. Gebelerin obezite problemini önlemek adına, gebelikten önce mutlaka kilo vermelerini sağlamak, günlük yaşantılarını düzenlemek çok önemli" diye konuştu.

"GEBELİK VE DİYABET BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR"

Sağlık Bakanlığı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Timur da diyabetik gebelerin sayısında artış olduğunun altını önemle çizdi.

Gizli diyabeti belirlemek ve çeşitli hastalıkların tespit edilmesi için gebeliğin önemli olduğunu ifade eden Timur, şunları söyledi:

"Ordu'da eğitim toplantıları tüm hızıyla devam ediyor. Biz Perinatoloji Uzmanları Derneği olarak gebelik ve diyabetin bir halk sağlığı sorunu olduğunu düşünüyoruz. Özellikle günümüzde artan obezite sonucu olarak, diyabetik gebelerin sayısı arttı.

Kadınlar, gebelikte doktora geliyorlar, bu süreçte gizli kalmış diyabetleri ve gebelerin çeşitli sağlık problemlerini ortaya çıkarmak adına gebelik, bizim için bulunmaz bir fırsat. Bundan sonraki süreçte bu gibi çalıştaylara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz." (Haber: ŞAFAK DELİÇAKAR)

Anahtar Kelimeler : "GEBELİK, VE, DİYABET, BİR, HALK, SAĞLIĞI, SORUNUDUR"

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız