HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
15 Ekim 2019 Salı Saat: 08:37

DEİK VE MEDYA DÜZENİ, BAKÜ’DE BAŞLADI

Dünya Türk İş Konseyi (DEİK) ve Türkiye ve Azerbeycan Basını Küresel Medya toplantıları, Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de başladı. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Küresel Ga
DEİK VE MEDYA DÜZENİ, BAKÜ’DE BAŞLADI

Dünya Türk İş Konseyi (DEİK) ve Türkiye ve Azerbeycan Basını Küresel Medya toplantıları, Azerbeycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Küresel Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun yanı sıra Ordu’dan da Ordu Gazeteciler Cemiyeti (OGC) Başkanı Recep Aydın, TOBB’a bağlı Oda Başkanlarının yanı sıra Türk ve Azeri işadamları katıldı.

Azerbaycan’daki Dünya Türk İş Konseyi (DEİK) toplantısının açılış konuşmasın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.  Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yapan Başkan Erdoğan; “''Şu attığımız son adımın tek bir sebebi var.

Suriye’nin kuzeyini PYD, YPG ve DEAŞ terör örgütlerinden temizlemek ve orayı gerçek sahiplerine teslim etmektir. İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin'' dedi.

Başkan Erdoğan, konuşmasının devamında; “Sınırların mesafelerin anlamını yitirdiği dünyamızın devasa bir köye dönüştüğü dönemde yaşıyoruz.  Bölgesel iş birliğinin önemi giderek artıyor. Amacımız ve arzumuz tek bir soydaşımızın dışarda kalmadığı, güçlü ve kapsayıcı bir yapıyı tesis etmektir. Aynı ortak kültür ve tarih havzasında beslenen aynı dili konuşan milletlerin daha fazla bir araya geldiğini görüyoruz. Dünya Türk iş Konseyi buluşması ekonomik ilişkilerin artmasına vesile olsun.
Özbekistan’ın tam üyeliği ile konsey daha da güçlenmiştir. Bu sene 10.yılını kutlayan konseyin Türkmenistan’ın katılımı ile yerine pekiştireceğinin inancındayım. Amacımız tek bir soydaşımızın dahi dışarıda kalmayacağı bir yapıyı tesis etmektir.
İş dünyasının lokomotifi olmadığı her proje eksiktir. Türk dünyası olarak hem birbirimize hem dünyaya göç veriyoruz. Her yıl binlerce insanımız göç ediyor. İkili ticaretimizin önündeki engelleri kaldırırken ortak ulaşım projeleriyle mesafeleri kısaltıyoruz.
300 milyonluk Türk dünyası içinde barındırdığı potansiyeli ancak böyle hayata geçirebilir. 15-20 sene öncesine göre büyük bir mesafe aldık. İş dünyasının da bu süreç içerisinde olması gerekmektedir. 6.5 milyon vatandaşımız başta Avrupa olmak üzere dünyanın yüzlerce bölgesinde yaşıyorlar. Değerli dostum Aliyev’in dediği gibi bir milletin iki diasporası olmaz. Kazak, Özbek, Türkmen, Çeçen tüm kardeşlerimize Türk diasporasının doğal üyesi olarak bakıyoruz” diye konuştu.

Başkan Erdoğan; “Orada kimin resimleri var? Terörist başının resimleri var. İşte ispat bunlar, hala onlar PKK değil diyor. Siz inadına bunu yapıyorsunuz. Niye güçlenen bir Türkiye’ye karşı bu adımı atıyorsunuz. İşte onun için biz bu attığımız adımdan vazgeçmeyeceğiz siz ne derseniz deyin.

Biz Mehmetçik ve Suriye Milli Ordusu ile oradayız. Ve bu mücadele devam edecek. Bu mücadeleden yılmayacağız. Şu anda milletimiz yekvücut halinde. Hep beraberiz. Şu anda Türk milleti yek vücut.

Terör örgütlerine ve onların şer odaklarına rağmen terörü kaynağında yok etme hedefimizi asla sekteye uğratmadık.

Türkiye Barış Pınarı Harekatı ile en az Kıbrıs Barış Harekatı kadar hayati öneme sahip bir adım atmıştır. Açık söylüyorum başladığımız işi muhakkak bitireceğiz. Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez. Biz de nihai zafere ulaşana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” diye de konuştu.

Programda ayrıca Türkiye ve Azerbeycan Dışişleri Bakanlarının yaptıkları konuşmaların ardından moderatör Aynur Camalkızı’nın yönettiği programda sosyal medyanın rolü, İpek Yolu, Azerbeycan Dünyada, Bilginin Yeri ve Önemi, Yeni Medya Düzeni-Türk Dünyası Medya İşbirliği ve Haber Takası projeleri masaya yatırıldı.

 

Anahtar Kelimeler : DEİK, VE, MEDYA, DÜZENİ, BAKÜ’DE, BAŞLADI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız