HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
31 Ekim 2019 Perşembe Saat: 08:35

GÜLYALI’DA TURİZM ATAĞI

Gülyalı İlçesinin doğal, kültürel ve coğrafi güzelliklerinin turizm faaliyetleri potansiyeline dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Ulaş Tepe, turizm için gerekli altyapının sağlanarak ilçenin cazibe mer
GÜLYALI’DA TURİZM ATAĞI

Gülyalı İlçesinin doğal, kültürel ve coğrafi güzelliklerinin turizm faaliyetleri potansiyeline dönüştürülebilmesi için çalışmalar yürüten Belediye Başkanı Ulaş Tepe, turizm için gerekli altyapının sağlanarak ilçenin cazibe merkezine dönüşmesini hedefliyor.

Bu kapsamda belirli noktalarda oluşturulacak rotalarla turizm koridoru hayata geçirilecek. İlk rotanın merkezinin Kestane Mahallesi olduğunu ifade eden Başkan Tepe, “Kestane Mahallemiz tarih, doğa ve kültürün bir arada bulunduğu cennetten bir köşe. Hedefimiz buradaki güzellikleri oluşturulacak yürüyüş rotalarıyla belirli bir hat üzerinden turistlere tanıtmak ve turizm sektörünün bu sahada işleyişini sağlamak olacak” dedi.

RESTORE EDİLEN SAHALARDA İNCELEME

Kestane Mahallesi’nde restorasyonu devam eden tarihi projeleri yerinde inceleyen Başkan Ulaş Tepe; Dayınlı Köprüsü, Kurtlu Çeşmesi, Kestane Camii’ni ziyaret etti.

Dayınlı Köprüsü’nün Karayolları Genel Müdürlüğü, Kurtlu Çeşmesi ve Kestane Camii’nin Büyükşehir Belediyesi’nce restore edildiğini ifade eden Başkan Tepe, “Çalışmalar tamamlanmak üzere. Burada tarih yeniden canlanıyor ve ziyaretçilerini bekliyor. Başta Ordu Valimiz Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler olmak üzere, Karayolları Genel Müdürlüğümüze emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TARİH, DOĞA VE KÜLTÜR BU ROTADA YER ALACAK

Kestane Mahallesi’nde uygulamaya konulacak rota çalışmasıyla tarih, doğa ve kültür turizme dönüştürülecek. Mahallede 4 adet tarihi köprü, 1 adet tarihi çeşme, 1 adet tarihi camii, çok sayıda göl, değirmen ve yürüyüş güzergâhının olduğunu tespit ettiklerini belirten Başkan Tepe, “İnsanlar buraya geldiklerinde rahatlıkla bir gününü bu rotayı gezerek geçirebilecekler.

Şehrin gürültüsünden uzak, tarih ve doğaya uzanan bir coğrafyada belirli bir güzergâhla insan ruhunu dinlendiren bir konsepte sahip rota çalışmamızla turizm sektörünü bu mahallemizde canlandırmak istiyoruz. Konaklama ve yiyecek içecek hizmetleri altyapısını sağladığımızda bölge yerli ve yabancı turistin çekim merkezi haline gelecek” şeklinde konuştu.

 

Anahtar Kelimeler : GÜLYALI’DA, TURİZM, ATAĞI

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız