HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Transfer Ogezi Transfer Trabzon Havalimanı Tranfer
26 Kasım 2019 Salı Saat: 08:24

VALİ YAVUZ; “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ “

GÜN KADINLARIN GÜNÜYDÜ:
VALİ YAVUZ; “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ “

Ordu Valiliği 25 Kasım, Pazartesi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Ordu İmam Hatip Lisesi arasında yürüyüş düzenledi.

Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Ordu İmam Hatip Lisesi spor salonunda Orduspor Kadın Futbol takımıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü kadın personelleri arasında temsili futbol müsabakası gerçekleştirildi.

Yapılan müsabaka öncesinde konuşma yapan Ordu Valisi Seddar Yavuz; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde özellikle aileye kadına kadının başta iş hayatına dahil olması olmak üzere her alanda önemli değişiklikler yasal düzenlemeler yapılmıştır. Bu değişiklikler özellikle kadının statüsünün güçlenmesi kadın kaynaklı sorunların ortadan kaldırılması bakımından gerçekten reform niteliği taşıyan uygulamalar olmuştur ki hükümetimizin hedefi güçlü kadın güçlü aile güçlü Türkiye’dir.

2019 yılı içerisinde Ordu’da şiddet mağduru 2 bin 201 kadına valilik olarak el uzattıklarını söyleyen Vali Yavuz; Bugün kadın dediğimiz de akla ilk gelen kadının sosyal statüsüdür. Toplumdaki saygınlığı ve değeridir. Kadının onuruna haysiyetine uzanan her tehdit bizim için en önemli hususlardan biridir. Biz kadına şiddet deyince sadece fiziksel şiddeti anlamıyoruz toplumda meydana gelen bütün sorunları kadınların üzerine yıkmak ta ayrı bir düşünsel sorundur.

Kadına şiddet bakımından Ordu ilinde de önemli değişiklikler meydana gelmiştir bugüne kadar 2019 yılı içerisinde 2 bin 201 kadınımıza valilik olarak el uzattık şiddete maruz kalan kadınlarımıza valilik olarak her türlü desteği vermeye devam ediyoruz.

Orduda diğer illere kıyasla daha az şiddet vakası olmasına rağmen ilimizde de bu durum maalesef ki vardır. Buradan kadınlarımıza seslenmek istiyorumki lütfen erkek çocuklarımıza ayrımcılık yapmayın, lütfen erkek çocuklarınızı şımartmayın sadece onlara ihtimam göstermeyin.

Onların her şeye hükmedebileceği sadece kendinin değerli olduğu hissinden vazgeçelim. Biz toplum olarak erkek çocuğu doğduğundan beri sürekli pohpohlayan ona ayrıcalıklı bir varlık gibi davranan bireyler olarak erkekleri bir zaman sonra ne hale getirdiğimiz açık ve nettir.

Bizim inancımıza göre kadın emanettir. Emanete ihanet eden en büyük günahı işler. Biz Ordu Valiliği olarak kadınlarımızın her zaman yanındayız. (HABER SEMRA GENÇOSMANOĞLU)

 

Anahtar Kelimeler : VALİ, YAVUZ;, “HER, ZAMAN, YANINIZDAYIZ,

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız