HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
5 Aralık 2019 Perşembe Saat: 08:42

CEREN ÖZDEMİR CİNAYETİNDE SUÇ DUYURUSU!

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Birsen Uçar, önceki gün akşam Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesinde evine girerken bıçaklanarak hayatını kaybeden Ceren Özdemir için sosyal medya hesaplarında bu olayı münferit olaylar
CEREN ÖZDEMİR CİNAYETİNDE SUÇ DUYURUSU!

Ordu Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı Av. Birsen Uçar, önceki gün akşam Altınordu ilçesi Zaferi Milli Mahallesinde evine girerken bıçaklanarak hayatını kaybeden Ceren Özdemir için sosyal medya hesaplarında bu olayı münferit olaylar gibi görenler ve Özdemir’ in katili gibi canilere güven vermeye çalışan, yaptıklarından pişmanlık duymamalarını sağlamaya çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Uçar, Ordu Barosu olarak Özdemir cinayetinin davasını üstlendiklerini ifade ederek yaptığı açıklamada; “Kadına tüm varlığı ile düşman bir şahıs bu kez Ordu’da vahşice bir kadına salt kadın olduğu için saldırdı ve katletti! Artık katledilen kadınların sayısını, isimlerini hatırlayamaz olduk.
Bu kaçıncıdır? Sayılar birer rakamdan ibaret iken kaybedilen ise hayat, hayaller, umutlardır. Bu cinayetlerin toplumsal bir sorun olduğunun kabullenilmesi için kaç tane daha kadının kurban gitmesi beklenmektedir.
Siyasette, hukukta, medyada kullanılan erkek egemen dil ve tavır Ceren Özdemir’ in katili gibi canilere güven vermekte, yaptıklarından pişmanlık duymamaları sağlamakta ve nice canilere örnek olmaktadır.
Diliyoruz ki bu çevreler artık kadın cinayetlerini münferit olaylar gibi görmekten vazgeçer. Kabul etmiyoruz etmeyeceğiz” dedi.

Bir kısım cani bakış açısı darlığına düşmüş şahısların bu vahim olay sonrasında şiddet eğilimli acımasız, vicdansız söylemlerde bulunduklarına dikkat çeken Uçar; “Ve işte bu klavye tiplemeleri birer katil olmaya yatkın ruh halindedir. En büyük mücadele suçu ve suçluyu öven bu zihniyettekilerle yapılmalıdır!

TCK 215 te yer alan ‘ işlenmiş olan bir suçu veya işlemiş olduğu suçtan dolayı bir kişiyi alenen öven kimse, iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.’ bu kanun maddesindeki düzenlemenin özellikle kadın cinayetlerinde en ağır şekilde arttırılması çağrısında bulunuyoruz! Bugün yaşanılan bu elim olay karşısında suçu ve suçluyu pervasızca, vicdan yoksunu halde öven ve tespit ettiğimiz şahıslar hakkında suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Uçar açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi: “Mücadelemiz failin en ağır şekilde cezalandırılması ve mücadelemiz kadını insanlıktan uzak bakış açısında yargılama cüreti gösterenlerin cezalandırılması için sürecektir. Toplum olarak bu zihniyeti yok etmek için birlik olmaya eril düşüncelerden insancıl düşüncelere dönüşümün sağlanması için durmaksızın devam edecektir. Kimse bu ülkede kadın olarak güvende olmadığını bir kere daha dehşetle görmekteyiz. Eğer ki susmaya devam edilir ise bir kadının acısının yargılaması devam ederken diğerinin failinin yargılandığı karanlık günler devam edecektir ki bu ülkenin kadınları aydınlığın meşalesini yakacak kudrettedir.
Üzgün olmak yetmez’ üzülmek yetmez! Kadınsın sen kadın diyorsa için dilinden dökülen ah etmeler boşadır! Her kesim susarak sosyal ağlarda başsağlığı taziye dilerken sokakta evde, işte, okulda milyonlarca kadın sizin anlamsız kurallarınıza uymayacak! Müsaade etmeyeceğiz! Tüm Orduya tüm Türkiye’ye çağrımızdır.! Toplumsal uyanış vakti çoktan gelmiştir! Artık susma vakti değildir!
Ordu barosu bu katliam eylemlerini özendiren, alkış tutan kadınlara, kadın olduğundan dolayı ne yapması gerektiğini söyleme hakkına sahip olduğunu düşünen kişi ve kuruluşların takipçisi olacaktır.
Ordu barosu olarak kadın cinayetlerini birbiri ile saik açısından bağlantılı ve toplumsal bir sorun olarak gördüğümüzü, hukuki ve cezai açıdan meselenin yakın takipçisi olduğumuzu ve gereğini yapacağımızı kamu ile paylaşmaktayız.”

Anahtar Kelimeler : CEREN, ÖZDEMİR, CİNAYETİNDE, SUÇ, DUYURUSU!

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız