HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
28 Aralık 2019 Cumartesi Saat: 10:48

GENÇ AVUKATLAR “ARABULUCULUK”A SICAK BAKIYOR

Türkiye’de hukuk sistemine dahil olan Arabuluculuk hizmetlerine genç ve stajer avukatlar oldukça sıcak bakıyorlar. Ordu Barosu stajer avukatlarından Dorukhan Yürür, muhabirimiz Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda Arabuluculuk hizmetl
GENÇ AVUKATLAR “ARABULUCULUK”A SICAK BAKIYOR

Türkiye’de hukuk sistemine dahil olan Arabuluculuk hizmetlerine genç ve stajer avukatlar oldukça sıcak bakıyorlar. Ordu Barosu stajer avukatlarından Dorukhan Yürür, muhabirimiz Semra Gençosmanoğlu’na verdiği röportajda Arabuluculuk hizmetlerini ve yardımcı avukat ile işçi avukat kavramlarını değerlendirdi.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Yürür, haftanın röportajı sayfamıza hoşgeldiniz. Öncelikle size tanıyarak röportajımıza başlamak istiyorum. Dorukan Yürür kimdir?

 

Dorukhan YÜRÜR: Hoşbulduk Semra hanım. Ben Ordu Barosu stajyer avukatlarındayım. Liseden mezun olduktan sonra 2013 yılında İstanbul da hukuk fakültesine başladım ve mezun oldum. İnşallah bundan sonra ki süreçte ülkemize yararlı bir ve menfaatlerimizi korumak için elimizden geleni yapacağız.

 

Semra GENÇOSMANOĞLU: Neden avukatlık mesleğini seçtiniz?

Dorukhan YÜRÜR: Ben ortaokul yıllarımda bu mesleği izlediğim filmlerden dizilerden oradaki avukatların hak savunma yöntemlerini ortada bir sorun olduğunda hak savunma ortaya çıktığı için insanların bu konuda bilgilenmesi danışanbilmesi için bu mesleği tercih ettim. İnsanlara yardım etmek için avukat olmak istedim.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Genç avukatların arabulucuk, bilir kişilik alanlarına daha çok yöneldiği doğru mudur?

 

Dorukhan YÜRÜR: Bu genç avukatlara şu anki sistemde yeni bir kapı gibi aslında ama arabulucuk için 5 yıllık bir kıdemimizin olması gerekiyor ve yine bir sınava tabi olup arabulucuk yapılıyor. Mesleğinin yanı sıra bu aslında doğru bir uygulamadır. İş mahkemeye taşınmadan buradan da halledilebiliniyor. Arabulucuk sayımızı arttırdığımızda hem arabulucuk hem de avukatlık yapanlar bu noktada nasıl orta yolu sağlayacaklar? Burada sınırların çizgisinin iyi belirlenmesi lazım.

 

Semra GENÇOSMANOĞLU: Yardımcı avukat, işçi  avukat gibi bu tanımlamalar neden yapılıyor?

 

Dorukhan YÜRÜR: Patron avukat ve işçi avukat ilişkisinde şimdi biz avukatların belli başlı unsurları var bu unsurlarıdan en önemlisi bağımsızlık çünkü biz bağımsız çalışan insanlarız. İşçi patron avukat durumlarında bu unsur ister istemez zedeleniyor şu anda da Türkiye de avukat fazlalığı ve biz bu genç avukatları istihdam etmemiz gerekiyor. Ama herkes kendine büro açamıyor ve işçi avukat patron avukat ayrımı oluyor. Bunu önlemek içinde bizim kalifiyeli hukukcular yetiştirmemiz gerekiyor.

 

 

Semra GENÇOSMANOĞLU: Genç bir avukat olarak siz Türk hukuk sistemini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dorukhan YÜRÜR: Öncelikle genç hukukçuların problemi tercih dönemlerinde başlıyordu taki son çıkan KHK ile birlikte artık bundan sonra hukuk fakültesine girecek olan öğrenciler avukatlık içinde sınava tabi tutulacaklar. Sınavda başarılı olanlar stajyer avukat olarak mesleğe başlayacaklar. Bu uygulama sayesinde daha sağlıklı sonuçlar elde edebiliriz. Avukatlık mesleği bu sayede daha saygın bir meslek haline gelebilir.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Avukatlık kanun tasarısı hakkında neler söyleyeceksiniz?

Dorukhan YÜRÜR: Bunun çözümünü vakıf üniversiteleri, hukuk fakültelerinin sayısını azaltmak la olacağını düşünüyorum. Her hukuk fakültesinde doçent ve profesör sayıları aynı olmuyor maalesef bu noktada ne kadar nitelikli eğitim alabiliriz.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Örgütlenme ve temsil durumu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

Dorukhan YÜRÜR: Biz baroya kayıtlıyız. Ordu barosunda örgütlenmeler çokça sağlanmaya çalışılıyor ama genç avukatlar birbirleriyle daha çok örgütlenmesi neden tek başına bir bireyin baş kaldırması örgütlenme değildir. Ben bu konuya oldukça önem veriyorum. Önemli olan aynı menfaat de olduğumuzu bilmek.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Toplumda meslek gruplarına karşı yapılan şiddet olaylarını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Dorukhan YÜRÜR: Öncelikle bizim toplumumuz da avukatlara belli bir bakış açısı var. Avukatlar yalancıdır, sadece ekonomik menfaatleri uğruna çalışırlar diye. Ama biz genç avukatlar bunu yıkacağız görüşü var. Biz müvekkilimizi savunmak zorundayız. Onların beyanlarına bağlı kalmak zorundayız. Bunu aşmanın yolu toplumu bilinçlendirmek.

Semra GENÇOSMANOĞLU: Sayın Yürür, size mesleğinizde bir ömür başarılar diliyor, verdiğiniz bilgi ve değerlendirmeleriniz için teşekkür ediyorum.

 

Dorukhan YÜRÜR: Bende şahsıma bu fırsatı sağladığınız için size ve Ordu Yeni Haber gazetesine teşekkür ediyor, yayın hayatınızda başarılarınızın devamını diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

Anahtar Kelimeler : GENÇ, AVUKATLAR, “ARABULUCULUK”A, SICAK, BAKIYOR

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız