HABER ARAMA
Ordu Nöbetçi Eczaneleri
HABER ARŞİVİ
Lütfen Bir Tarih Seçiniz
ANKET
Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?
  • Gayet Güzel
  • Kullanışlı
  • Beğenmedim
SON DAKİKA HABERLER
Ordu Havaalanı Transfer Samsun Havaalanı Vip Transfer
30 Aralık 2019 Pazartesi Saat: 09:42

OSMMM’DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

           Ordu Mali Müşavirler Odası, “Dijital Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uygulamaları’’ konulu seminer düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu B
OSMMM’DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM SEMİNERİ

 

         Ordu Mali Müşavirler Odası, “Dijital Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Uygulamaları’’ konulu seminer düzenledi.  Seminere Oda Başkanı Bahadır Baş, İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Karaoğlu, Disiplin Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra, meslek mensupları, stajyerler ve muhasebe çalışanları katıldı.

VERBİS’E KAYIT SÜRESİ 30 HAZİRAN 2019’ A KADAR UZATILDI

         Seminer açış konuşmasını yapan Oda Başkanı Bahadır Baş; ERBİS’e kayıt süresinin 30 Haziran 2020 tarihine kadar uzatıldığını söyledi.

         Kişisel Verileri Koruma Kanunu yeni yıl itibarı ile başlayacağını anımsatan Baş, bunun çeşitli yükümlülükleri ve sorumlulukları olduğunu ifade etti.

         Uygulamanın özü kişilerin özel nitelikli verilerinin, bilgilerinin gizli kalması ve üçüncü kişilerle paylaşılmamasını içeren bir düzenleme olduğunu kaydeden Baş şunları söyledi:  “Doğru bir uygulama ama bir kısmında noksanlık var, devlet kuralları koyuyor bunu ister on bin liraya yapın ister yirmi bin liraya yapın diyor, olağanüstü derecede bunu fırsata çeviren kişiler var, bunun bir makul sınırı olmalı bunun bir tarifesinin olması gerekir. Ticari yaşamda yer alan firmalarımız KVKK’nun uygulanması nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşıyor. Fiyatlar yetmiş, seksen binlerden başladı şimdi yirmi, otuz binlere indi. İşetmelerimize yazık oluyor bu konuda bir ücret tarifesi olması lazım.

         Kişisel Verilerin korunması ile ilgili ikinci eğitimi yapıyoruz. Bu eğitim için İstanbul Mali Müşavirler Odası Başkanı Yücel Akdemir’e ve İstanbul Mali Müşavirler Odası eğitim kadrosunun değerli hocasına bu yoğunlukta bize zaman ayırdıkları için teşekkür ediyorum.

          Bugün odamızda 23. Seminerimizde buluştuk. Öncelikle e-arşiv fatura hal kanununa tabi olan komisyoncu ve toptancı mükellefler için 01.01.2020’de uygulamaya başlanıyor. Burada çeşitli sorunlar var, Mali mühürü henüz gelemeyenler var. Sıkıntılar var. E Uygulamalarda yaşanan değişim Muhasebeyi de 01.01.2020 tarihinden itibaren yakından etkileyecek. Mükellefleriniz zorunluluk kapsamında değilse e-arşiv fatura konusunda entegratör firmaya yönlendirmeyin ve uygulamaya ocak/Şubat/Mart’ ta siz yön verin.

“TİCARİ UYUŞMAZLIĞI, İŞÇİ İŞVEREN UYUŞMAZLIĞINI ÇÖZECEK MESLEK GRUPLARINDAN BİRİYİZ”

         Yine diğer bir konu arabuluculuk konusu, dünya uygulamalarında bu sadece hukukçulara tahsis edilmiş bir meslek ise itiraz etmiyoruz. Ticari uyuşmazlığı, işçi işveren uyuşmazlığını çözecek meslek gruplarının en başında bizler geliyoruz. İlimiz Milletvekillerine konuyu aktardım ve onlarda bizi bu konuda destekliyorlar. Bu konunun düzeltilmesini bekliyoruz.

“MALİ MÜŞAVİRLERİN ÜCRETLERİNİN TAHSİLİNDE YENİ BİR SİSTEM BULUNMALI”

         Mali Müşavirler İşledikleri suçlardan kamu görevlisi gibi yargılanıyor, ama ücretlerini tahsil ederken özel sektörde yer alıyor. Mali Müşavirlerin müşterileri karşında daha özgür ve daha güçlü olabilmeleri için ücretlerinin tahsilinde yeni bir sistem bulunması lazım. 110 bin Mali Müşavir var bu ülkede; 52 bin tane büro sahibi meslektaşımız var, kayıt dışı ile mücadele etmek istiyorsak mali müşavirlerin bazı alanlardaki gücünü arttırmalıyız. Yüz on bin Mali Müşavirin denetim gücünden yararlanmalıyız. Kayıtdışılık ile etkin mücadele ancak bu şekilde olabilir. Mali Müşavirlerin ücretlerinin tahsili mükellefler karşısında daha güçlü olması için yeni bir yola yeni bir anlayışa ihtiyaç var.

         2020 yılının mesleki sorunlarımızın çözüldüğü, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlendiği, meslektaşlarımızın bol kazanç elde edeceği ama sağlığımızı kaybetmeyeceği bir yıl olmasını diliyorum.”

         İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Karaoğlu ise yaptığı açıklamada “Ordu eğitimi bizim için çok farklı oluyor. Karadeniz eğitimlerine geldiğimiz zaman biz kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sayın İstanbul SMMM Odası Başkanımız Yücel AKDEMİR’e de bizleri tekrar bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Eğitimimize başlamadan önce İstanbul Mali          Müşavirler Odası Başkanımız Yücel Akdemir’in çok sevgi ve selamlarını sizlere iletmek istiyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Karaoğlu, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (6698) (Tanımı & Yükümlülükler &Yaptırımları), Verbis’e Kayıt Uygulamaları (KVKK Veri Sorumluları Sicili & Muhtasar-SGK Birleşimine Etkisi) ve Veri Envanteri ile ilgili sunumunu gerçekleştirdi.

Bu arada seminer sonunda plaket olarak maddi desteğe ihtiyaç duyan gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla Türk Eğitim Vakfı’na bağışta bulunularak TEV tarafından düzenlenen plaket takdim edildi.

         İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Karaoğlu’na plaketini Oda Başkanı Bahadır Baş takdim etti.

Anahtar Kelimeler : OSMMM’DEN, DİJİTAL, DÖNÜŞÜM, SEMİNERİ

Haber Yorumları ( 0 Adet)

Adınız
E-mail Adresiniz
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere Yorum Yapılmamış.
İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz?

Son Haberler

 

Ordu Yeni Haber Gazetesi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz :
Email Adresiniz :
Arkadaşınızın İsmi :
Arkadaşınızın E-Mail Adresi :
Varsa Mesajınız
Güvenlik Kodu Lütfen Resimdeki kodu yazınız